Live

9.9 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Θεοδωρικάκος: Ερευνώνται οι προκλητικές ενέργειες συνοριοφυλάκων – Πρέπει να τιμήσουν το εθνόσημο...

Θεοδωρικάκος: Ερευνώνται οι προκλητικές ενέργειες συνοριοφυλάκων – Πρέπει να τιμήσουν το εθνόσημο που φοράνε

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα η οποία σίγουρα θα έχει πειθαρχικό χαρακτήρα και ενδεχομένως να έχει και ποινικό χαρακτήρα είπε ο υπουργός

«Η πατρίδα έχει τιμήσει αυτά τα παιδιά και τους δίνει την δυνατότητα να εργαστούν κοντά στο σπίτι τους γιατί σχεδόν το σύνολο των συνοριοφυλάκων είναι από την περιοχή του Έβρου. Πρέπει και εκείνοι να τιμήσουν το εθνόσημο που θα φοράνε, να το έχουν στην καρδιά και στο μυαλό τους και να σταματήσουν οποιαδήποτε παραβατική ενέργεια» δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Προστασίας του ΠολίτηΤάκης Θεοδωρικάκος, σχολιάζοντας την υπόθεση με τα εικονικά σύμφωνα συμβίωσης νέων συνοριοφυλάκων και πρόσθεσε:

«Είναι ένα θέμα που αμέσως μόλις έγινε γνωστό στο υπουργείο μας παρεμβήκαμε γιατί είναι απαράδεκτο να ξεκινούν κάποιοι την θητεία τους στην Ελληνική Αστυνομία με προκλητικές παρανομίες. Διατάξαμε έρευνα, η οποία διεξάγεται ήδη. Σίγουρα θα έχει πειθαρχικό χαρακτήρα, ενδεχομένως να έχει και ποινικό χαρακτήρα. Γνωρίζω ότι και η Δικαιοσύνη κινείται αντίστοιχα. Καλά θα κάνουν να βάλουν τέλος σε τέτοιους είδους παρανομίες όσοι σκέφτηκαν ότι μπορεί να εξαπατήσουν με αυτό τον τρόπο το κράτος, την πολιτεία αλλά στην πραγματικότητα τον ίδιο τους τον εαυτό».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Τίμου Φακαλή στο ethnos.gr, συνολικά 45 σύμφωνα συμβίωσης βρίσκονται στο μικροσκόπιο του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τα οποία υπογράφτηκαν τις τελευταίες μέρες και θεωρούνται… ύποπτα.«Υπάρχει ηθικό ζήτημα. Και πολύ περισσότερο στην Αστυνομία όπου υπηρετεί την νομιμότητα και την ηθική. Άμεσα θα πρέπει να ξαναδούν οι υπηρεσίες τα χαρτιά. «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια» δήλωσε στο ethnos.gr ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Παναγιώτης Χαρέλας.

Συνωστισμός για Αλεξανδρούπολη – Μικρό ενδιαφέρον για Ορεστιάδα

Ο νομός Έβρου έχει την ιδιαιτερότητα ότι έχει δύο αστυνομικές διευθύνσεις. Η προκήρυξη ήταν για όλο τον Έβρο που σημαίνει ότι ισχύουν κάποια κριτήρια για τον τρόπο που θα επιλέγουν να τοποθετηθούν σε μια από τις δύο διευθύνσεις οι ΣυνοριοφύλακεςΗ πλειοψηφία δεν ήθελε να διοριστεί στον βόρειο Έβρο και για τον λόγο αυτό προσπάθησε να βρει έναν επιπλέον τρόπο για να μοριοδοτηθεί. Το σύμφωνο συμβίωσης, έδινε στους συνοριοφύλακες από 5 έως 7 μόρια, αυξάνοντας σε συνδυασμό με τους βαθμούς των εξετάσεων, την πιθανότητα τοποθέτησής τους στην Αλεξανδρούπολη, καθώς η δεύτερη επιλογή είναι η Ορεστιάδα για την οποία δεν υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον προκειμένου να υπηρετήσουν εκεί. Η προθεσμία δήλωσης προτίμησης για την τοποθέτησή τους λήγει σήμερα. Μετά από καταγγελίες, την παρέμβαση Θεοδωρικάκου και την έρευνα του Αρχηγείου άλλα 65 σύμφωνα συμβίωσης συνοριοφυλάκων πάγωσαν μέχρι νεωτέρας.

Νομικό κενό

Νομικοί κύκλοι τόνιζαν στο ethnos.gr ότι ο φορολογικός νομοθέτης για να αποφύγει τον κίνδυνο κατάχρησης του συμφώνου συμβίωσης που είναι ένας θεσμός πρωτοποριακός έθεσε τα όριά του. Έτσι για να πάρει κάποιος απαλλαγή φόρου μεταβίβασης για αγορά πρώτης κατοικίας το σύμφωνο συμβίωσης θα πρέπει να έχει ισχύ δύο χρόνια.  Ωστόσο, για μοριοδότηση στο δημόσιο δεν υπάρχει κάποιο προαπαιτούμενο. «Πρέπει να θεσπιστούν διαφορετικές διατάξεις που να προστατεύουν κα να ενισχύουν τον έγγαμο βίο και τον γάμο στην πραγματικότητα και όχι να οδηγούνται με τόσο απλοϊκό τρόπο να συνάπτουν σύμφωνα συμβίωσης για να πάρουν μόνο και μόνο τη μοριοδότηση» τόνισε ο κ. Χαρέλας.

ΠΗΓΗ www.ethnos.gr

Προηγούμενο άρθροΈρχεται το πρώτο φόρουμ για τη σημασία της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ως ενεργειακού και οικονομικού κόμβου
Επόμενο άρθροΜε απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκε η Ενημερωτική Ημερίδα της Ο.Ο.Ε.Θ στην Ξάνθη