Θεοφάνης Μαλκίδης 

Πλήρης εθνική κυριαρχία παντού !

Μέρος της  ομιλίας του Θεοφάνη Μαλκίδη στην παρουσίαση του βιβλίου του «Δωδεκάνησα: Ελληνική εθνική κυριαρχία», στις εκδηλώσεις για την Ένωση της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα. Κως, Μάρτιος 2024.  

Είναι αρκετές Ελληνίδες, αρκετοί Έλληνες που παραμένουν ακόμη νοήμονες και εχέφρονες  σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την πατρίδα μας. Μπορείς να συζητήσεις πολλά και σύνθετα προβλήματα και να συμφωνήσεις μαζί τους. Σε ένα που συμφωνούμε σε σχέση με τον πειρατή στα ανατολικά μας, με το συνεταιρισμό εθνικιστών, Γκρίζων Λύκων, παρακρατικών, δολοφόνων , ναρκέμπορων και διακινητών,  είναι    ότι δεν πρόκειται για  «ελληνοτουρκικό διάλογο», αλλά στην πραγματικότητα είναι οι  παράλογες, έξω από κάθε πολιτική γραμμή και διπλωματική τακτική,  διαπραγμάτευση και υποχώρηση στον τουρκικό επεκτατισμό . Αυτό καθιστά  η συμφωνία μετά την επίσκεψη του επικεφαλής  του πιο διεφθαρμένου κράτους της Ευρώπης, όπως αναφέρει η σχετική έκθεση του διεθνούς οργανισμού για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Δηλαδή την υποχώρηση  από τις  προϋποθέσεις για τις σχέσεις με τη γειτονική χώρα . Προϋποθέσεις οι οποίες αφορούν την πραγματική φιλία, την ειρηνική συνύπαρξη και βεβαίως έναν κόσμο δικαίου και όχι ζούγκλας…..

Οι προϋποθέσεις αφορούν τα συμφέροντά μας σε γη, αέρα και θάλασσα, αφορούν την επιβίωση και τη συνέχειά μας ως έθνους, την ίδια στιγμή που όταν δεν υπάρχουν διαρροές για το περιεχόμενο και την ημερήσια διάταξη της επίσκεψης Ερντογάν, υπάρχουν οι ανακοινώσεις  από τους σύμμαχους μας οι οποίοι  βιάζονται (;)  να κλείσουν «εκκρεμότητες» στην περιοχή…..

Είναι παγκοίνως  γνωστό και χιλιοειπωμένο, πόσο μάλλον συνεχώς προβεβλημένο καθημερινώς σε δελτία ειδήσεων που αναπαράγουν τον  ιμπεριαλισμό της Άγκυρας, ότι η  Τουρκία έχει εδαφικές διεκδικήσεις, απειλεί με casus belli αν η Ελλάδα ασκήσει τα νόμιμα και κατοχυρωμένα από τις διεθνείς συνθήκες δικαιώματά της, ότι  ζητά αποστρατιωτικοποίηση του Αιγαίου και  θεωρεί τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης «τουρκική», ό τι έχει ως βασικό δόγμα τη «Γαλάζια Πατρίδα» και σύνορα  καρδιάς τη Θεσσαλονίκη!

Συνεπώς όλοι γνωρίζουμε εκ των προτέρων τι ζητά με προκλητικό, με χυδαίο τρόπο και με θράσος η Τουρκία, ο Ερντογάν, οι συγκυβερνήτες του φασίστες Γκρίζοι Λύκοι  και η κουστωδία τους από τους Κεμαλικούς μέχρι τους παρακρατικούς,  ενάντια  στο Διεθνές Δίκαιο. Την ίδια στιγμή οφείλουμε απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό, πολλαπλώς εκφρασμένο και ανηλεώς υλοποιημένο, να αντιτάξουμε τις Ελληνικές απαιτήσεις, τις διεκδικήσεις  απέναντι στην Τουρκία.

Διεκδικήσεις οι οποίες πρέπει να είναι απέναντι στην  απομείωση της εθνικής μας κυριαρχίας και σε οποιαδήποτε συμφωνία που αφορούν υποχωρήσεις από εθνικές  θέσεις, τη στιγμή που οι   διεθνείς συνθήκες και το Δίκαιο της Θάλασσας,  αποδίδουν τα δικαιώματα της Ελλάδας και κατοχυρώνουν την εθνική ακεραιότητα.

Ετσι , μπροστά στην κατοχική Τουρκία, απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό, ο Ελληνισμός στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στις  ελληνικές αυτόχθονες κοινότητες, στη Διασπορά, απαιτούν από την Τουρκία την αναγνώριση της Γενοκτονίας ενός εκατομμυρίου Ελληνίδων και Ελλήνων της Μικράς Ασίας, Πόντου, Θράκης και Καππαδοκίας, την απόσυρση του Τουρκικού στρατού από την Κύπρο που κατέχει σχεδόν το μισό νησί, άρση του casus belli, αφού με αυτό δεν μπορεί να υπάρξει καμία συζήτηση, καμία ειρηνική συνύπαρξη, ακύρωση του τουρκολιβυκού μνημονίου που συνιστά λόγο ματαίωσης της συζήτησης για την οριοθέτηση της ΑΟΖ και  της υφαλοκρηπίδας. Δεν μπορεί να ανακηρύσσεται παράνομη ΑΟΖ και η Τουρκία με παράνομες αξιώσεις να απαιτεί το παράλογο ως λογικό και το ελληνικό ως τουρκικό, προστασία του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου, της  Τενέδου, σεβασμός της  οικουμενικότητας του Πατριαρχείου, προστασία των μνημείων  και απόδοση των δικαιωμάτων των Ελληνόφωνων του Πόντου, αναγνώριση της πλήρης ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες, από τη Ζουράφα και τα Ίμια μέχρι το Καστελλόριζο!

Ο Ελληνισμός δεν έχει να συζητήσει κάτι με την κατοχική Τουρκία, ενόσω υφίσταται η σημερινή κατάσταση και βεβαίως δεν μπορεί  να  διαπραγματευτεί οτιδήποτε !  Ο Ελληνισμός απαιτεί αντίσταση στον τουρκικό επεκτατισμό, πλήρης άσκηση όλων των δικαιωμάτων του  και πλήρης εθνική κυριαρχία σε γη , αέρα και θάλασσα !

Προηγούμενο άρθροΑνεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία: Όχι στην εξόρυξη χρυσού στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα- Η ρύπανση δεν έχει σύνορα
Επόμενο άρθροΣωτήρης Σέρμπος: Προσχωρεί στη ΝΔ – Θα είναι επίσημα υποψήφιος ευρωβουλευτής, ο Καθηγητής του ΔΠΘ