Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού παρουσιάστηκε στην Αλεξανδρούπολη και συγκεκριμένα σε αλλοδαπό εργάτη αλιευτικού, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός και να τεθούν προληπτικά σε καραντίνα άλλοι 5 ψαράδες που ήρθαν σε επαφή μαζί του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, πρόκειται για Αιγύπτιο ψαρά που έφτασε χθες στην Αλεξανδρούπολη και κατά τον ερχομό του στην Αθήνα υποβλήθηκε σε τεστ ανίχνευσης κορονοϊού στο αεροδρόμιο. Χθες ενημερώθηκε ότι το αποτέλεσμα του τεστ έδειξε ότι είναι θετικός στον Covid-19, κάτι που αυτόματα υποχρέωσε και τους άλλους 5 ψαράδες που εργάζονται στο ίδιο αλιευτικό, 3 ακόμα Αιγύπτιους και δυο Αλεξανδρουπολίτες, να υποβληθούν όλοι σε τεστ. Τα αποτελέσματα βγήκαν απόψε και ήταν αρνητικά για όλους.

Ήδη γίνεται συνεννόηση του Λιμεναρχείου της Αλεξανδρούπολης με τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία, αν θα πρέπει για προληπτικούς λόγους να τεθούν προληπτικά σε καραντίνα όλοι τους. Θα μπορούν φυσικά να ψαρεύουν κανονικά όλο αυτό το διάστημα, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν ο Αιγύπτιος που βρέθηκε θετικός θα μένει απομονωμένος στο αλιευτικό ή θα μεταφερθεί κάπου που δεν θα έρχεται σε επαφή με κανέναν μέχρι να ξεπεράσει τον ιό. Εκτός φυσικά αν παραστεί ανάγκη να νοσηλευθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

ΠΗΓΗ www.evros-news.gr

Προηγούμενο άρθροΙωάννης Βαταμίδης: Η απόλυτη δικαίωση μας για το θέμα του μπαλονιού
Επόμενο άρθροΡωμύλος Χατζηγιάννογλου: “Καταστρέφουν μια Σχόλη , η οποία λειτουργούσε κανονικά επί 14 χρόνια”