Για τα προβλήματα που αναδείχτηκαν μετά τον πολυήμερο ακτοπλοϊκό αποκλεισμό του νησιού της Σαμοθράκης αλλά και για τις ενέργειες της Περιφέρειας ΑΜΘ  με την συνδρομή των   αρμόδιων υπουργείων για να δοθούν άμεσες λύσεις, μίλησε στο Κανάλι 6 ο Αντιπεριφερειάρχης Εβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Η Περιφέρεια ΑΜΘ έκανε το καλύτερο δυνατόν σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία για την άμεση εξομάλυνση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης ενώ παράλληλα δρομολογήθηκαν και παράλληλες δράσεις για την στήριξη  του νησιού και ως προς τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζει . Αυτά υποστήριξε ο κ. Πέτροβιτς ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην άμεση έναρξη, ύστερα από πολλά χρόνια, των εργασιών καθαρισμού και αποκατάστασης των λιμένων Καμαριώτισσας και Θερμών και στο master plan του λιμένος Αλεξανδρούπολης, το οποίο όπως τόνισε πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα.

Ο κ. Πέτροβιτς αναφέρθηκε και για την επιπλέον ενίσχυση με το  ποσό των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν για αντιπλημμυρικά έργα μετά τις πλημμύρες του 2017 που έπληξαν το νησί της Σαμοθράκης και επεσήμαινε και την δρομολόγηση παράλληλων δράσεων τόσο της περιφέρειας ΑΜΘ όσο και των αρμόδιων υπουργείων  για να εξομαλυνθούν τα προβλήματα που αντιμετώπισε  το νησί λόγω του αποκλεισμού του.

Πάντως ο κ. Πέτροβιτς μίλησε και για μία στείρα πολιτική αντιπαράθεση που δημιουργήθηκε από κάποιους, με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης, με πολλές γνώμες αναρμόδιων να δημοσιοποιούνται, και να χάνεται έτσι ίσως η ουσία του θέματος.

πηγη kanali6.gr

Προηγούμενο άρθροΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ: «Δεν πετώ… χαρίζω σχολικά είδη»
Επόμενο άρθροΣυνέχιση ισχύος μέτρων λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς