Βασίλης Σκουρής – www.ieidiseis.gr

Είναι πολύ πιθανόν να συμμετέχουν Γιώργος Κατρούγκαλος, Γιώργος Παπανδρέου και Σία Αναγνωστοπούλου.

Πριν τις διακοπές του καλοκαιριού, εντός δηλαδή του Ιουλίου, θα ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο η σύνθεση της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη, που συγκροτήθηκε με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η επικεφαλής της Ντόρα Μπακογιάννη επιδιώκει η σύνθεση της Επιτροπής να είναι ισχυρή και χωρίς την παρουσία «πολεμοκάπηλων», αλλά προσώπων που θα γνωρίζουν το πρόβλημα, ώστε να καταθέσουν μια πρόταση που θα περιέχει λύσεις για τα προβλήματα της περιοχής.

Οι πρώτες συζητήσεις που γίνονται δείχνουν πως είναι πολύ πιθανόν η Επιτροπή να στελεχωθεί με βουλευτές όπως ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου και άλλοι σημαντικοί βουλευτές από όλα τα κόμματα.

Η Επιτροπή θα συζητήσει, μεταξύ άλλων, το θέμα της οικονομικής ανάπτυξης της Θράκης, στη βάση των χρημάτων που θα λάβει η χώρα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης, αλλά και θεσμικά θέματα, όπως πχ οι εκκρεμότητες με τα Βακούφια, ενώ είναι άγνωστο εάν θα συζητήσει και ευαίσθητα εθνικά θέματα, όπως πχ τρόπους αντιμετώπισης της παρέμβασης άλλων χωρών στη περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ντόρα Μπακογιάννη συμμετείχε πρωταγωνιστικά στη διαμόρφωση του πρώτου Αναπτυξιακού Προγράμματος για τη Θράκη, όπως συμμετείχε στη σύνθεση και για το δεύτερο, ενώ μια λεπτομέρεια που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι τα αναπτυξιακά είναι το αντικείμενο των σπουδών της.

Υπενθυμίζεται ότι τη συγκρότηση της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη είχε ζητήσει με συνέντευξή του στον «φάκελο ελληνοτουρκικές σχέσεις», που είχε πρόσφατα ανοίξει το iEidiseis, ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ροδόπης Ευρυπίδης Στυλιανίδης, προβλέποτας – και σωστά, όπως αποδείχτηκε- ότι ο πρωθυπουργός θα το πράξει άμεσα, όπως και εγένετο…

Προηγούμενο άρθροΠρόγραμμα Προβολών από 16/7 έως 22/7 στον Κινηματογράφο «ΗΛΥΣΙΑ»
Επόμενο άρθρο“Εισαγόμενο” κρούσμα κορονοϊού στο Σαμοθράκη – Ρουμάνα τουρίστρια βρέθηκε θετική