Η απόλυτη δικαίωση μας για το θέμα του μπαλονιού.

Ψηφίστηκε στη Βουλή στις 18 Σεπτεμβρίου ο Νόμος 4726/2020 ο οποίος περιλαμβάνει όλα όσα αυτονόητα ζητήσαμε και υποστηρίζαμε σχετικά με τους αεροϋποστηριζόμενους θόλους, κατά κόσμο μπαλόνια.

Από τη μία πλευρά ο επικεφαλής μας και τότε Δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης είχε ζητήσει με επιστολή του στις 27 Αυγούστου 2019 από τον ανάδοχο που θα κατασκεύαζε τη βάση του θόλου να προχωρήσει στην έκδοση άδεια μικρής κλίμακας ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες.    

Από την άλλη, ο τότε Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Ιωάννης Βαταμίδης αντιλαμβανόμενος το Νομικό κενό αναφορικά με τους θόλους και την κατά το δοκούν ερμηνεία από πλευράς εμπλεκομένων υπηρεσιών και πλευρών των υφιστάμενων Νόμων, απέστειλε επιστολή στις 28 Αυγούστου 2019 στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη ζητώντας να θεσπισθεί σαφές Νομοθετικό πλαίσιο για τους θόλους. 

Αμφότεροι στοχοποιήθηκαν από το γνωστό σύστημα κιτρινισμού και εκτόξευσης λάσπης που έχει την κάλυψη της νέας Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου. 

Σήμερα είναι η μέρα της απόλυτης δικαίωσης διότι ο Νόμος 4726/2020 περιλαμβάνει όλα όσα ζητήσαμε και παλέψαμε γι’ αυτά:

  • Είναι λυόμενες κατασκευές και δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις που καθορίζουν τα ανώτατα ποσοστά κάλυψης από λυόμενες ή άλλες κατασκευές. 
  • Άδεια μικρής κλίμακας και απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για την εγκατάσταση. 
  • Απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση της άδειας είναι: 

α)   μελέτη στατικής επάρκειας και 

β) βεβαίωση του κατασκευαστή, ότι ο αεροϋποστηριζόμενος θόλος πληροί τις προδιαγραφές των Ευρωκωδίκων. 

Και σήμερα επιστρέφουμε τη λάσπη και τους κίτρινους χαρακτηρισμούς σε αυτούς που τους εκτόξευσαν. 

Ζητάμε να διερευνηθεί κάθε πιθανή δυνατότητα ώστε να θεραπευθούν τα όσα απίθανα διαδικαστικά συνέβησαν τους τελευταίους μήνες και να γίνει πράξη η απάντηση του Δημάρχου σε ερώτησή μας σχετικά με το μπαλόνι:

«Ναι το θέλουμε».

 

Με εκτίμηση

Για την παράταξη «Πόλη & Πολίτες – Βαγγέλης Λαμπάκης»

Ο τομεάρχης Αθλητισμού

Ιωάννης Βαταμίδης

Προηγούμενο άρθροH Agora Μarket μας περιμένει στην Βενιζέλου 45!
Επόμενο άρθροΘετικό κρούσμα κορονοϊού σε εργάτη αλιευτικού στην Αλεξανδρούπολη – Σε προληπτική καραντίνα άλλοι 5 ψαράδες