Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Ι. Αχμέτ: «Στα εσωτερικά τα ζητήματα της μειονότητας… να μην παρεμβαίνει ο...

Ι. Αχμέτ: «Στα εσωτερικά τα ζητήματα της μειονότητας… να μην παρεμβαίνει ο Τούρκος Πρόξενος…»

«Είναι ξεκάθαρο ότι ξεφεύγει από τα διπλωματικά του καθήκοντα. Δεν θα επιτρέψω οποιαδήποτε παρέμβαση στα εσωτερικά της μειονότητας», δήλωσε ο Βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ για τον Τούρκο Πρόξενο Μουράτ Ομέρογλου

Δημόσια διάσταση στην κόντρα του με τον Τούρκο Πρόξενο Κομοτηνής Μουράτ Ομέρογλου δίνει πλέον ο Βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής Ιλχάν Αχμέτ, ο οποίος δεν διστάζει πλέον να χαρακτηρίζει μέχρι και «μη σύννομη» τη δράση του πρώτου στην περιοχή της Θράκης.

Είναι εξάλλου κοινό μυστικό ότι το τελευταίο διάστημα ο Τούρκος Πρόξενος έχει «δυσαρεστηθεί» από τον Βουλευτή Ροδόπης, προφανώς επειδή ο τελευταίος είναι ανεξάρτητος και δεν μπορεί να χειραγωγηθεί από τους μηχανισμούς του Προξενείου, που επιθυμούν την προώθηση των συμφερόντων της Άγκυρας μέσω των αιρετών της μειονότητας.

Η παραπάνω δυσαρέσκεια άλλωστε αποτυπώνεται και σε τουρκόφωνα ΜΜΕ της Θράκης, τα οποία λειτουργώντας ως φερέφωνα του τουρκικού προξενείου εξαπολύουν πλέον σε καθημερινή σχεδόν βάση επιθέσεις εναντίον του Ιλχάν Αχμέτ.

Ο τελευταίος, ωστόσο, δεν δείχνει να πτοείται αλλά αντιθέτως «σηκώνει το γάντι». Ήδη, την περασμένη Πέμπτη 2 Ιουνίου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα προς το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής.

«Ας ψάξουν αλλού για συμβιβασμένους. Δεν με στήριξαν ποτέ κέντρα, θεσμοί, παράκεντρα. Εκλέχτηκα τρεις φορές μόνο με τη δύναμη του λαού. Εκπτώσεις στις αρχές μου δεν πρόκειται να κάνω», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Ο Βουλευτής Ροδόπης επανέλαβε τις παραπάνω θέσεις, αυτή τη φορά ακόμα πιο ξεκάθαρα, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη την Τετάρτη 8 Ιουνίου.

Μιλώντας στο «Ράδιο Χρόνος» και στην εκπομπή του Δήμου Μπακιρτζάκη, ο Ιλχάν Αχμέτ είπε μεταξύ άλλων για τον Τούρκο Πρόξενο Κομοτηνής:

«Όσοι έρχονται στην Ελλάδα έχουν μία συγκεκριμένη αποστολή. Διέπονται από μία συγκεκριμένη συνθήκη. Η αποστολή του διπλωμάτη είναι συσφίξει περεταίρω τις σχέσεις των δύο κρατών και το κράτος που αντιπροσωπεύει να καλυτερέψει το επίπεδο συνθηκών την οικονομική διπλωματία να ενισχύσει και αυτόματα να εξυπηρετήσει και κάποιους Τούρκους υπηκόους στην περιοχή. Και η αποστολή των προξένων και κάθε διπλωματικών υπαλλήλων σαφέστατα δεν είναι να ασχολείται με τα εσωτερικά ζητήματα. Από την άλλη όμως το ενδιαφέρον κάθε Τούρκου πρόξενου στην Κομοτηνή ως προς την μειονότητα λόγω και της συνθήκης της Λωζάννης ίσως θεωρηθεί μέχρι ένα σημείο ομαλό. Από εκεί και μετά όμως, δεν μπορούμε να πούμε ότι μπορεί να γίνει η οποιαδήποτε παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της μειονότητας. Αυτό όχι εγώ δεν θα το επιτρέψω, δεν θα το επιτρέψει η ίδια η μειονότητα, η ίδια η πλειονότητα διότι η δημοκρατία και ο σεβασμός απαιτεί διάλογο και σεβασμό στις θεμελιώδεις αρχές. Η βούληση των ανθρώπων πρέπει να διαμορφώνεται ελεύθερα. Είναι ξεκάθαρο ότι τώρα ξεφεύγει από αυτό το πλαίσιο, δεν είναι σύννομο.

…Και εγώ φωτογραφήθηκα με την διορισμένη επιτροπή της ΔΕΜΠ και μόνο με την φωτογραφία μου με κατασπάραξαν. Εάν από μία φωτογραφία προσπαθήσεις να βγάλεις ένα νόημα και θέλεις να σύρεις τα πράγματα κάπου αλλού νομίζω ότι αυτό μόνο ντροπή είναι».

ΠΗΓΗ www.fonirodopis.gr

Exit mobile version