Η Ανεξάρτητη Κοινότητα Φάρος Αλεξανδρούπολης μπορεί να γεννήθηκε μόλις πριν από έναν περίπου μήνα, αλλά η ιδέα για τη δημιουργία της εξελισσόταν εδώ και χρόνια στη συνείδηση των ανθρώπων που την απαρτίζουν. Άνθρωποι με σαφείς αλλά διαφορετικές ιδεολογικές αντιλήψεις, γνώσεις και θέληση για συμμετοχή ενώθηκαν με έναν στόχο: τη διεκδίκηση της πλειοψηφίας του Συμβουλίου της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης, μέσα από την δυνατότητα που τους παρέχει ο νέος εκλογικός νόμος 4555/2018 (Κλεισθένης Ι), για αυτόνομη κάθοδο στη δεύτερη κάλπη των δημοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου.

Η Ανεξάρτητη Κοινότητα Φάρος Αλεξανδρούπολης ήταν και συνεχίζει να είναι η μόνη παράταξη της πόλης που ανέδειξε τις νέες αρμοδιότητες του Συμβουλίου της Κοινότητας, καθώς και το σημαντικό ρόλο που θα διαδραματίσει στο αυτοδιοικητικό τοπίο που θα διαμορφωθεί την επόμενη μέρα των εκλογών. Την ίδια στιγμή, είναι ο μοναδικός συνδυασμός που ενημερώνει για την ύπαρξη της δεύτερης κάλπης για την Κοινότητα την ώρα που, ακόμη και αυτήν τη στιγμή, η πλειοψηφία των παραδοσιακών συνδυασμών τηρεί σιγή ιχθύος.

Από την πρώτη μέρα αυτής της προσπάθειάς συναντήσαμε όλους τους υποψήφιους δημάρχους, επικεφαλής των δημοτικων παρατάξεων, με σκοπό να τους γνωστοποιήσουμε τα πρόσωπα, τις πολιτικές μας αφετηρίες αλλά και τη διάθεση για μετεκλογική συνεργασία, διάλογο και ουσιαστική ενδυνάμωση, συμμετοχή και εκπροσώπηση της Κοινότητας.

Τελικά, από το πρωινό της Δευτέρας 6 Μαΐου 2019, τέσσερις παρατάξεις διεκδικούν να διαμορφώσουν το Συμβούλιο της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης. Πέρα από τον Φάρο, που κατέρχεται στις εκλογές μη-προσκείμενος σε κάποιο κόμμα ή υποψήφιο δήμαρχο, την ψήφο των πολιτών στη δεύτερη κάλπη της 26ης Μαΐου διεκδικούν και οι συνδυασμοί “Δήμος για Όλους-Πρώτα ΕΣΥ”, “Λαϊκή Συσπείρωση“ και “Πόλη και Πολίτες”.

Σε αυτο το πλαίσιο, και με γνώμονα τη διαθεση συνεργασίας αλλά και την πρόθεση για μία ουσιαστική δημοκρατική αλλαγή στα τεκταινόμενα στο Δήμο και τα Κοινά της πόλης, καλούμε σε ευρεία σύμπραξη και συστράτευση όλες τις ομάδες κοινωνικής δράσης, τους συλλόγους, τις συλλογικότητες, τους παραγωγικούς και πολιτιστικούς φορείς της πόλης να στηρίξουν και να συστρατευθούν με το ελπιδοφόρο μήνυμα που έχει φέρει ο Φάρος στις φετινές δημοτικές εκλογές.

Το κάλεσμά μας, ασφαλώς, απευθύνεται και προς τους υποψηφίους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων που δεν συμμετέχουν με ψηφοδέλτια στην εκλογή του Συμβουλίου της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης. Τους καλούμε να αναλάβουν μαζί μας τη δέσμευση για την ανάδειξη μιας ουσιαστικά ανεξάρτητης, πλειοψηφικής φωνής στο αυριανό Συμβούλιο της Κοινότητας. Μίας φωνής η οποία υπαγορεύεται από τους 10 Άξονες Πολιτικής για την Κοινότητα που έχει καταθέσει ο Φάρος, και ενισχύεται από τη συμμετοχή των πολιτών, αλλά και την ευθύνη της λογοδοσίας προς αυτούς.

Με αυτό το Κάλεσμα σε Δράση για την Κοινότητα της Αλεξανδρούπολης, δεσμευόμαστε για τη διατήρηση του ανεξάρτητου χαρακτήρα του Φάρου, και την πρόθεσή μας να υλοποιήσουμε στο ακέραιο όλες τις πολιτικές και τους μετρήσιμους στόχους μας, από την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Εμείς πιστεύουμε, θέλουμε και μπορούμε να συμβάλλουμε ώστε να γίνει η Αλεξανδρούπολη ένα πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης. Αυτό μπορεί να γίνει εφικτό μόνο μέσα από την πλατιά στήριξη της κοινωνίας της πόλης μας, που τόσο αγαπούμε.

Καλούμε, λοιπόν, όλους τους πολίτες να στηρίξουν για Δήμαρχο όποιον υπαγορεύει η συνείδησή τους για το καλό του τόπου, πέρα από κομματικά στεγανά και συμφέροντα. Όμως στη δεύτερη κάλπη για το Συμβούλιο της Κοινότητας, ας εμπιστευθούν το νέο, το διαφορετικό, το ελπιδοφόρο.

Γιατί η Κοινότητα είμαστε όλοι εμείς.

 

Προηγούμενο άρθροΌλα έτοιμα για το 4ο VIA EGNATIA RUN – Ρεκόρ συμμετοχών
Επόμενο άρθροΕορτασμός «Ελευθερίων» Αλεξανδρουπόλεως