Με απόφαση του Διοικητή του ΟΑΕΔ που δημοσιεύθηκε σήμερα σε ΦΕΚ η ανανέωση της κάρτας ανεργίας θα πρέπει να γίνεται σε διάστημα είκοσι ημερών πριν την ημερομηνία λήξης της ισχύος της κάρτας. Πιο συγκεκριμένα με την με Αριθμ. 2895/18-05-2021 απόφαση του ΟΑΕΔ τροποποιείται η παρ. 3 του άρθρου 2 του Κεφαλαίου Α’ της υπ’ αρ. 1850/30/15.03.2020 απόφασης.

Η διάταξη πριν την τροποποίησή της όριζε τα εξής:

Η ανανέωση, του Δελτίου Ανεργίας αποτελεί προϋπόθεση για την επέκταση της ισχύος του. Η ανανέωση γίνεται εντός διαστήματος πέντε (5) εργάσιμων ημερών πριν η μετά την προβλεπόμενη λήξη ισχύος του Δελτίου με τους έξης τρόπους:
α) μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, με τη χρήση κωδικών πρόσβασης,
β) μέσω ΚΕΠ, μέσω αντίστοιχης ηλεκτρονικής εφαρμογής,

 

Με την με Αριθμ. 2895/18-05-2021 απόφαση του ΟΑΕΔ η παραπάνω παράγραφος αντικαθίσταται ως εξής:

«Η ανανέωση, του Δελτίου Ανεργίας αποτελεί προϋπόθεση για την επέκταση της ισχύος του. Η ανανέωση γίνεται εντός διαστήματος είκοσι (20) ημερολογιακών ημερών που προηγείται της προβλεπόμενης ημερομηνίας λήξης ισχύος του Δελτίου, συμπεριλαμβανόμενης και της ημερομηνίας λήξεως με τους εξής τρόπους:
α) μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, με τη χρήση κωδικών πρόσβασης,
β) μέσω ΚΕΠ, μέσω αντίστοιχης ηλεκτρονικής εφαρμογής».
Η εφαρμογή της νέας προθεσμίας ανανέωσης ξεκινάει από 01/06/2021 έτσι ώστε να υπάρξει επαρκής χρόνος ενημέρωσης και προσαρμογής.

ΠΗΓΗ www.e-forologia.gr

Προηγούμενο άρθροΜε χρηματοδότηση της Περιφέρειας ΑΜΘ αποκαθίσταται ο ναός του Αγίου Γεωργίου στο Σουφλί και τοποθετείται νέος φωτισμός στο κάστρο της Χώρας στη Σαμοθράκη
Επόμενο άρθροΔεν θα σφυρίξει το τρένο στην Θράκη – Τα λεωφορεία θα μεταφέρουν τους επιβάτες