Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Κάτι σαν Δημοκρατία, που δεν είναι Δημοκρατία (γράφει η Μαρία Ι. Γιαλαμά)

Κάτι σαν Δημοκρατία, που δεν είναι Δημοκρατία (γράφει η Μαρία Ι. Γιαλαμά)

Κάτι σαν δημοκρατία,που δεν είναι Δημοκρατια

Με λύπη μου βλέπω ,ότι η δημοκρατία ,με την πολυφωνία της,το δικαίωμα της ανεξάρτητης τεκμηριωμένης άποψης και τον αλληλοσεβασμό,καταπατώνται βάναυσα.

Εχουμε κάτι σαν δημοκρατία,που όλοι πρέπει να ασπαζόμαστε την γνώμη του ενός σοφού,που μας επεβλήθη ως σοφός.

Έχουμε κάτι σαν δημοκρατία ,που εάν κουβαλάς κάποιες αρχές από το σπίτι σου,που λογικά απέχουν χιλιόμετρα απ’ αυτές τις δολίως επιβληθείσες των δικαιωματιστών,στοχοποιείσαι και προσπαθούν να σε εξοντώσουν ως προσωπικότητα.

Έχουμε κάτι σαν δημοκρατία ,που η αλήθεια τεχνιέντως θάβεται από αργυρόνητους <λειτουργούς> των ΜΜΕ και αναίσχυντα προωθείται το ψέμμα.

Έχουμε κάτι σαν δημοκρατία,που η αντίθετη άποψη,έστω και τεκμηριωμένη ,τσακίζεται από ηλιθίους κεκράχτες τη ανοχή των οπαδών της προόδου της οπισθοχωρήσεως.

Έχουμε κάτι σαν δημοκρατία που ποινικοποιείται κάθε άποψη,κάθε αλήθεια του απλού πολίτου,από πληρωμένους χειροκροτητές.Που απαιτούν οι αρουραίοι των υπογείων,το παράλογο,το εκφρασθέν από ψυχιατρικώς νοσούντα άτομα,να το δεχτείς ως λογικό.Εχουμε κάτι σαν δημοκρατία,που δεν είναι δημοκρατία.

Η δημοκρατία προϋποθέτει ελευθερία,αλληλοσεβασμό,ελευθερία εκφράσεως.Δεν έχει καμία σχέση με την ελευθεριότητα και την καταπάτηση του δικαίου.

Ας προβληματισθούμε λίγο πρίν τις εκλογές.Θέλουμε δημοκρατία ή ασυδοσία κι ας περιφρουρήσουμε ο,τι με κόπο δημιουργήθηκε και κατακτήθηκε στην Πατρίδα μας

Exit mobile version