Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. που πραγματοποίησε την 08-01-2016 σχετικά με το προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, το οποίο κοινοποίησε η Κυβέρνηση, ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:
Κρίνει ότι το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, όπως προτείνεται, οδηγεί αναπόδραστα στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας του δικηγορικού κόσμου.
Η επιβάρυνση του κάθε δικηγόρου με ποσοστό 38,5% επί του ετήσιου φορολογητέου καθαρού εισοδήματος, το οποίο έρχεται σε συνέχεια του 26% φόρου από το πρώτο ευρώ, του ΦΠΑ 23% , της προκαταβολής φόρου επόμενης χρήσης 100%, του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης, οδηγεί σε μηδενισμό του εισοδήματός του. Ενώ είναι γνωστό, ότι ήδη σήμερα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, οι δικηγόροι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ισχύουσες – συνεχώς αυξανόμενες – ασφαλιστικές εισφορές.
Αποφάσισε την προειδοποιητική καθολική αποχή των μελών του από όλα τα καθήκοντά τους για το χρονικό διάστημα από την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016 μέχρι και την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016 και το κλείσιμο των Γραφείων του Δικηγορικού Συλλόγου για όλο το ανωτέρω χρονικό διάστημα.
Αποφάσισε τέλος τη σύγκληση, μετά την επικείμενη συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των ΔΣ Ελλάδος, έκτακτης Γενικής Συνέλευσης τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 10:00.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Ιωάννης Ζαμπούκης Πέτρος Αλεπάκος

Προηγούμενο άρθροΟ Βραζιλιάνος Ίγκορ Γκιούλεν είναι ο αντικαταστάτης του Σούλαγιτς στον Εθνικό!
Επόμενο άρθροΑυτοί πληρώνουν το 1 δισ. ευρώ του ασφαλιστικού (λίστα)