Σε ένα απίστευτο παιχνίδι που τα είχε όλα εκτός από γκολ, Ποντιακός και Άνθεια ήρθαν ισόπαλοι 0-0 στην Παλαγία για την 11η αγωνιστική της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Έβρου, η οποία ήταν και η τελευταία του 1ου γύρου.

Το ματς βέβαια έγινε δραματικό στο δεύτερο μέρος καθώς απ’ το πρώτο δεν θα θυμούνται και πολλά οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων παρά μόνο την αποβολή του Απότα στο φινάλε. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ο Ποντιακός ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στον αγώνα όταν ο Παμπορίδης με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι του Μπαμπλή. Στο 26’ ο γκολκίπερ της Άνθειας θα μπλοκάρει μία επικίνδυνη σέντρα των γηπεδούχων, ενώ στο 38’ δεν θα ανησυχήσει στην κεφαλιά του Παμπορίδη η οποία έφυγε άουτ. Αυτές ήταν οι πιο σημαντικές φάσεις του α’ ημιχρόνου το οποίο δεν ήταν καλό ποιοτικά, με τα πολλά μαρκαρίσματα και σφυρίγματα του κ. Σιβούδη να ξεχωρίζουν. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, η ομάδα του Μιχάλη Φλώρου έμεινε με παίκτη λιγότερο όταν ο Απότας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τους δύο προπονητές, με τον Ποντιακό να εκμεταλλεύεται το αριθμητικό του πλεονέκτημα και να είναι αυτός που έχασε τις περισσότερες ευκαιρίες μέχρι το 69’. Στο 52’ ο Μπαμπλής μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Χριστοφορίδη, ενώ στην αγκαλιά του έμπειρου πορτιέρο κατέληξε και η κεφαλιά του Παμπορίδη εννιά λεπτά μετά. Στο 63’ θα χαθεί μία μεγάλη διπλή ευκαιρία για την ομάδα του Μιχάλη Μπαξεβάνογλου, με τον Σάκη Μπαμπλή να εξουδετερώνει τα σουτ των Παπάζογλου και Σαριανίδη. Τρία λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων θα μπλοκάρει άλλο ένα σουτ του Σαριανίδη.

Από το σημείο αυτό και μετά ευκαιρίες έχασε και η Άνθεια, παρ’ όλο που έπαιζε με 10 παίκτες. Στο 69’ πολύ ωραία προσπάθεια του Καπανίκα από τα δεξιά, πάσα στον Καβατζικιώτη με τον τελευταίο με προβολή να στέλνει τη μπάλα άουτ. Στο 73’ οι «κίτρινοι» θα χάσουν ακόμα μία πολύ μεγάλη ευκαιρία, με τον Δορουγιδένη να μην μπορεί να νικήσει με κεφαλιά τον Χατζησταύρου που απέκρουσε. Στο 73’ η Ένωση έμεινε με 9 παίκτες καθώς ο Μάκης Τσαπάνης τραυματίστηκε σοβαρά και η ομάδα είχε εξαντλήσει τις αλλαγές της. Ο παίκτης διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης με ένα σκίσιμο στο γόνατο.

Στο 83’ και στο 88’ τα σουτ των Τρανόπουλου και Μοβισιάν αντίστοιχα έφυγαν εκτός της εστίας του Μπαμπλή, αλλά αυτές δεν ήταν οι τελευταίες ευκαιρίες του παιχνιδιού. Τον τελευταίο λόγο τον είχε η Άνθεια η οποία παρ’ όλο που έπαιζε με δύο παίκτες λιγότερους, λίγο έλειψε να πάρει το διπλό. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Δορουγιδένης έφυγε στο τετ α τετ, σούταρε, αλλά ο Χατζησταύρου απέκρουσε και στη συνέχεια μπλόκαρε τη μπάλα. Στο 90+4 χάθηκε μία ευκαιρία από αυτές που λέμε ότι δεν χάνονται. Ο Καπανίκας που βοήθησε πολύ επιθετικά την ομάδα του από το 68’ όταν και μπήκε ως αλλαγή στον αγώνα, έβγαλε μία χαμηλή σέντρα και ο Καβατζικιώτης βρέθηκε μόνος του απέναντι στην εστία, αλλά με προβολή έστειλε τη μπάλα άουτ.

Μετά από αυτό το παιχνίδι η Ένωση Άνθειας – Αρίστεινου έχει 26 βαθμούς και ο Ποντιακός 13.

Διαιτητής: Σιβούδης

Βοηθοί: Κίτσος, Τερζόπουλος

Συνθέσεις:

Ποντιακός (Μιχάλης Μπαξεβάνογλου): Χατζησταύρου, Δουλγέρης, Χατζατριάν, Σουγιουλτζής, Λιούρτας, Ασταλάκης (74’ Θάνος), Σαριανίδης (81’ Μοβισιάν), Ρήγας, Παμπορίδης, Τρανόπουλος, Χριστοφορίδης (62’ Παπάζογλου).

Άνθεια (Μιχάλης Φλώρος): Μπαμπλής, Δουμπουλάκης, Φραγκουλίδης, Απότας (45+1 αποβολή), Τσαπάνης, Αρσενίου, Δορουγιδένης, Καλέτσιος (64’ Μωραΐτης), Πετρίδης (64’ Δεδελούδης), Νταλαπέρας (68’ Καπανίκας), Καβατζικιώτης Θ.

Ακούστε τι είπαν στο radiomax.gr ο τερματοφύλακας του Ποντιακού Σταύρος Χατζησταύρου και ο προπονητής της Άνθειας Μιχάλης Φλώρος:

Σ. ΧΑΤΖΗΣΤΑΥΡΟΥ 12-12-2015 by Maximum936fm on Mixcloud

 

Μ. ΦΛΩΡΟΣ 12-12-2015 by Maximum936fm on Mixcloud

 

Δείτε φωτογραφίες από τον αγώνα:

 

Ρεπορτάζ – Επιμέλεια: Κοσμάς Πανταζής

Προηγούμενο άρθροΣτην Αλεξανδρούπολη ο Άδωνις Γεωργιάδης
Επόμενο άρθροΔύο μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης ο Ανέστης Δαλακούρας!