Για 2η συνεχόμενη χρονιά ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της πολύ καλής Μπενφίκα και να προκριθεί στα ημιτελικά του Challenge Cup, καθώς μετά την ήττα με 3-1 σετ στην Πορτογαλία, έχασε και στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» αυτή τη φορά με 3-2.

Οι παίκτες του Σάκη Μουστακίδη μπήκαν ψυχωμένα στο πρώτο σετ και έχοντας πολύ καλή απόδοση κατάφεραν να το κατακτήσουν με 25-23, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους Εβρίτες. Οι Ίβηρες ανέβασαν την απόδοση τους και έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον διαγώνιο τους Γκασπάρ έφτασαν στο 2-1 και πήραν την πρόκριση. Αρχικά ισοφάρισαν σε 1-1 με 25-20, ενώ έδωσαν τη χαριστική βολή στον Εθνικό παίρνοντας με 25-19 το 3ο σετ. Οι Εβρίτες παρ’ όλο που η πρόκριση είχε χαθεί στο 2-1, δεν τα παράτησαν και έστειλαν στο ματς στο τάι μπρέικ με 28-26. Στο 5ο σετ οι Πορτογάλοι επικράτησαν με 15-11 και έφυγαν με την πρόκριση για δεύτερη σερί χρονιά από τη Θράκη. Στο τάι μπρέικ για την ομάδα της Αλεξανδρούπολης έπαιξαν και οι Κ. Δαλακούρας, Τσέλιος και Χαραλαμπίδης που δεν είχαν συμμετοχή στα προηγούμενα σετ.

Ο Εθνικός επικεντρώνεται πια αποκλειστικά στο πρωτάθλημα και στα τέσσερα τελευταία ματς της κανονικής περιόδου κόντρα σε Παμβοχαϊκό, Φοίνικα Σύρου, Παναθηναϊκό και Ορεστιάδα.

Συνθέσεις:

Εθνικός: Φόγιερ, Τουρανιάνιν, Μιγιαήλοβιτς, Κασαμπαλής, Κιόσης, Γκίλεν, λ- Δαρίδης

Μπενφίκα: Μπερτασσόνι, Νταφ, Ράις Λόπες, Γκελίνσκι, Λούκας Γκασπάρ, Σοάρες, λ- Κάσας

Ακούστε τι είπαν στους δημοσιογράφους ο προπονητής του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης και ο παίκτης της ομάδας Σταύρος Κασαμπαλής:

Δείτε φωτογραφίες από το ματς: 

Φωτογραφίες: Γιάννης Ναλμπάντης

Ρεπορτάζ – Επιμέλεια: Κοσμάς Πανταζής

 

 

Προηγούμενο άρθροΑπάντηση Λαμπάκη σε αναληθή ανάρτηση του κ. Μιχαηλίδη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης
Επόμενο άρθροΜε επιτυχια διεξήχθη η άσκηση «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2016» από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης