Την κοπή της «Καστροπολίτικης» Βασιλόπιτας για το 2016 πραγματοποίησε ο Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ – Γνώση και ΔράσηΓνΓγνΓ1Γ» την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016 σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Πλωτίνη» στο Διδυμότειχο.
Η πίτα των Καστροπολιτών, ευλογήθηκε από τον αρχιμανδρίτη πάτερ-Απόστολο Πορτοκαλίδη, ως εκπροσώπου του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ.Δαμασκηνού. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Παρασκευάς Πατσουρίδης, ο Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Ν.Έβρου κ.Άνδρέας Παπανδρούδης, εκπρόσωποι των πολιτιστικών Συλλόγων του Διδυμοτείχου, «Θεοδώρα Καντακουζηνή» και του νεοσύστατου Συλλόγου Ποντίων, το προεδρείο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Διδυμοτείχου και βεβαίως, πλήθος Καστροπολιτών και φίλων.
Κατά την εκδήλωση προβλήθηκαν πλάνα από ιστορικά μνημεία της περιοχής και δράσεις του Συλλόγου. Ακολούθησε ένα φιλικό και ζεστό κυριακάτικο τραπέζι για όλους του παριστάμενους. Αξιοσημείωτο είναι πως το φλουρί της «Καστροπολίτικης» βασιλόπιτας βρέθηκε στο κομμάτι του Δημάρχου, ο οποίος εόρταζε και την ημέρα των γενεθλίων του. Έτσι δέχθηκε τις ευχές όλων για υγεία, δημιουργία και κάθε επιτυχία, όπως και τα δώρα του Συλλόγου.
Οι ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ σαν μια οικογένεια παρακάθισαν σε ένα κυριακάτικο τραπέζι και γευμάτισαν, έκοψαν την πίτα τους, συζήτησαν για το «ποθούμενο» – την ανάδειξη της ιστορική και πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου τους – και ταυτόχρονα ανακοίνωσαν τις επόμενες εκδηλώσεις και δράσεις του Συλλόγου, θέτοντας τις βάσεις για μια ακόμα πιο δημιουργική και δραστήρια χρονιά, ποτισμένη από τη «Γνώση και τη Δράση».
Ο Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ – Γνώση και ΔράσηΓνΓγνΓ1Γ» ευχαριστεί για την παρουσία τους στην εκδήλωση τις τοπικές αρχές, τους εκπροσώπους των Σωματείων και Συλλόγων, καθώς και το ζαχαροπλαστείο “GALAXY” για την δημιουργία και προσφορά της «Καστροπολίτικης» Βασιλόπιτας.
Ευχαριστεί θερμά όλα τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου που πλαισίωσαν την εκδήλωση και τους καλεί να δώσουν το δυναμικό παρόν σε κάθε εκδήλωση και αυτή τη χρονιά, η οποία επιφυλάσσει πολλές και ευχάριστες προκλήσεις.
Καλή, ευτυχισμένη και δημιουργική χρονιά, πάντα με «Γνώση και Δράση».
«ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ – Γνώση και Δράση»

Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10154027735754668.1073741901.29565239667&type=3

Προηγούμενο άρθροΓιατί η Ευρώπη των μεγάλων μεταναστεύσεων αναιρεί το παρελθόν της; Του Δ.Μακροδημοπουλου
Επόμενο άρθροΝίκησαν και παρέμειναν στην κορυφή οι άνδρες και οι γυναίκες των Κυκλώπων!