Από μεριά της γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ Αλεξανδρούπολης χαιρετίζουμε τις δεκάδες αγωνιστικές πρωτοβουλίες που πήραν πρωτοβάθμια σωματεία και ομοσπονδίες και επιτροπές αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ σε όλη την Ελλάδα, ανταποκρινόμενοι στις αποφάσεις για απεργία στις 12/11, αλλά και συμμετέχοντας στα συλλαλητήρια της σημερινής ημερας 3/12.

Στην Αλεξανδρούπολη αναπτύχθηκαν οι αγώνες αυτοί με συμμετοχή επαγγελματιών, εμπόρων βιοτεχνών και συνταξιούχων, που έδωσαν το δικό τους αγωνιστικό παρών, σε πείσμα των συμβιβασμένων ηγεσιών εμπορικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης και ομοσπονδίας ΕΒΕ Έβρου.

Οργανώθηκαν μαζικές εξορμήσεις στα εμπορικά καταστήματα και τους ΕΒΕ, ενώ δόθηκαν και συνεντεύξεις στα ΜΜΕ. Παραφωνία στον αγώνα αυτό αποτέλεσαν ο εμπορικός σύλλογος Αλεξανδρούπολης και η ομοσπονδία ΕΒΕ Έβρου.

Σε επανειλημμένες προσπάθειες της γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ Αλεξανδρούπολης, για συνάντηση και αγώνα ενόψει του αρμαγεδώνα που ερχόταν μόνο αλλεργία δεν έπαθαν στην λέξη αγώνας και νεότερο ουδέν.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης είναι αυτός που στο πρώτο μνημόνιο πήγε τοίχο-τοίχο τη διαμαρτυρία των 7 ατόμων στην περιφέρεια για να μην κλείσει την κυκλοφορία. Ενώ στο δεύτερο μνημόνιο ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης επέλεξε κάτι πιο αγωνιστικό, τη διαμαρτυρία με sms.

Ε! στο τρίτο μνημόνιο είπαν να πρωτοτυπήσουν και να μην κάνουν ΤΙΠΟΤΑ. Και επειδή δεν θέλουμε να αδικούμε κανέναν το ίδιο χαβά βάραγε και η ομοσπονδία ΕΒΕ-Έβρου! Και όλα αυτά τη στιγμή που ετοιμάζεται το ατελείωτο χτύπημα της κοινωνικής ασφάλισης που με τις ρυθμίσεις που έρχονται:

Η σύνταξη θα μοιάζει επίδομα πτωχοκομείου

Η αλλαγή υπολογισμού του τρόπου σύνταξης θα οδηγεί του αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ και εμπόρους από τη δουλειά στον τάφο.

Η σύνδεση της εισφοράς με το εισόδημα θα διαλύσει τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, με στόχο της παραπέρα μείωση της σύνταξης και τη δραστική μείωση της κρατικής συμμετοχής.

Ετοιμάζουν την παράδοση της ασφάλισης στα κοράκια των ιδιωτικών ασφαλιστικών που για το πρώτο εξάμηνο του ’15 μετράνε τζίρο 2 δις ευρώ

2,5 δις ευρώ κόβουν από συντάξεις, μισθούς και παροχές

3,5 δις ευρώ μας παίρνουν από την αύξηση της φορολογίας και τα χαράτσια παντός τύπου

15δις ευρώ παίρνουν οι τράπεζες με την ανακεφαλαιοποίηση, άσχετα αν ετοιμάζονται να μας κατάσχουν σπίτι και μαγαζί.

Σ’αυτήν την πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των υποστηρικτών του ευρωμονόδρομου βάζουν πλάτη για να περνά ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης και η ομοσπονδία ΕΒΕ Έβρου.

Το ξαναλέμε ΟΥΤΕ θέλουν ΟΥΤΕ μπορούν να υπερασπιστούν τα δίκια του μικρού ΕΒΕ και έμπορα.

ΤΩΡΑ να αλλάξουν οι συσχετισμοί!

Παντού αγωνιστικά σωματεία δίπλα στην ΠΑΣΕΒΕ.

Με δυνατή τη λαϊκή συμμαχία με τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, με τη νεολαία και τις γυναίκες μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο της αντεπίθεσης.

Προηγούμενο άρθροΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΘΡΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Επόμενο άρθρο«ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ… ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΟΥΝ»