Καταψηφίστηκε και αποσύρθηκε το άρθρο για τη φορολόγηση στις μικρές ζυθοποιίες
Αντιπολίτευση και ΑΝΕΛ έδωσαν αρνητική ψήφο

Καταψηφίστηκε και αποσύρεται το άρθρο για τη φορολόγηση στις μικρές ζυθοποιίες. Το άρθρο δεν πρόκειται να έρθει στην ολομέλεια της Βουλής, καθώς στην αρμόδια Επιτροπή καταψηφίστηκε από το σύνολο της αντιπολίτευσης, αλλά και από τον μικρότερο κυβερνητικό εταίρο, τους ΑΝΕΛ.

Υπέρ ψήφισε μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατά ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ‘Ένωση Κεντρώων. Η Χρυσή Αυγή είχε δηλώσει ότι επιφυλάσσεται σε όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου.

Σημειώνεται ότι το ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε ότι θα καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας σε άρθρα του νομοσχεδίου, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί αύριο από την Ολομέλεια.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, θα υπήρχε τροποποίηση από 1-1-2016 το καθεστώς του μειωμένου συντελεστή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για την μπίρα που παράγεται από ανεξάρτητα μικρά ζυθοποιεία, των οποίων η παραγωγή δεν υπερβαίνει τα 200.000 εκατόλιτρα ετησίως.

Ειδικότερα, ο μειωμένος συντελεστής θα αυξανόταν:

α) από το 50% στο 55% του ισχύοντος κανονικού συντελεστή για τα ζυθοποιεία των οποίων η παραγωγή κυμαίνεται από 15.000-50.000 εκατόλιτρα μπίρας ετησίως,
β) από το 50% στο 60% του ισχύοντος κανονικού συντελεστή για τα ζυθοποιεία των οποίων η παραγωγή κυμαίνεται από 50.000-100.000 εκατόλιτρα μπίρας ετησίως,
γ) από το 50% στο 75% του ισχύοντος κανονικού συντελεστή για τα ζυθοποιεία των οποίων η παραγωγή κυμαίνεται από 100.000 έως 200.000 εκατόλιτρα μπίρας ετησίως.

Πηγή: newsbeast.gr
http://taxheaven.gr

Προηγούμενο άρθροΓΙΑΤΙ Ο Τ.O.E.B. ΦΕΡΩΝ ΕΞΑΙΡΕΘΗΚΕ ?????
Επόμενο άρθροΤρίτο σερί εντός έδρας 0-0 για Εθνικό με σωτήριο Συριτούδη (photos)