Κεκλεισμένων των θυρών φαίνεται πως θα διεξαχθούν αρκετά δημοτικά συμβούλια σε όλη τη χώρα, με σκοπό την προστασία των πολιτών και την προσπάθεια να μειωθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης 11 Μαρτίου. Είναι μια δημόσια διαδικασία που μπορεί να την παρακολουθήσει όποιος πολίτης, άμεσα ενδιαφερόμενος ή μη, το επιθυμεί.

Όμως, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Ηρακλείου, «λόγω των εκτάκτων συνθηκών που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο, όχι μόνο η Χώρα μας, αλλά ολόκληρος ο πλανήτης, οφείλουμε να εναρμονιστούμε με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας και τα μέλη του Δ.Σ. από την εξάπλωση του κορονοϊού».

Έτσι, το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει κεκλεισμένων των θυρών, με την παρουσία μόνο των δημοτικών συμβούλων, του δημάρχου και των υπηρεσιακών παραγόντων που είναι απολύτως απαραίτητοι για την συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Επίσης σε εφαρμογή των νέων προληπτικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, ανακοινώνεται από το Δήμο Δίου-Ολύμπου ότι για λόγους πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης 12.03.2020, θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Παρακαλούνται να βρίσκονται στο χώρο μόνον όσοι έχουν λόγο παρουσίας, δηλαδή δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι κοινοτήτων, μέσα ενημέρωσης και απαραίτητο υπαλληλικό προσωπικό.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δήμος Βριλησσίων, αφού  η σημερινή συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών κάτι που πρακτικά σημαίνει πως δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στο κοινό και στη συνεδρίαση θα λάβουν μέρος αποκλειστικά και μόνο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

www.aftodioikisi.gr

Προηγούμενο άρθροΑίτημα Δερμεντζόπουλου προς Χρυσοχοίδη: Οι εξετάσεις των Συνοριοφυλάκων στον Έβρο – H εκπαίδευση της FRONTEX στη Θράκη
Επόμενο άρθροΔιευκρινίσεις για τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Αλεξανδρούπολης