Έτοιμο για όλα τα σενάρια είναι το υπουργείο Παιδείας, καθώς τα σχολεία παραμένουν κλειστά λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, όπως ανέφερε η υπουργός Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η υπουργός Παιδείας εξήγησε τι θα συμβεί ακόμα και στην περίπτωση που τα σχολεία παραμείνουν κλειστά για ακόμα μεγαλύτερο διάστημα, ενώ αναφέρθηκε και στις πανελλήνιες εξετάσεις.

«Εάν μιλάμε για 2 με 3 εβδομάδες τότε μπορούμε με σχετικά ήπια μέτρα να αναπληρώσουμε το χαμένο έδαφος», είπε και εξήγησε ότι στα ήπια μέτρα περιλαμβάνεται η μείωση της διάρκειας της διδακτικής ώρας, η περικοπή εκδρομών και περιπάτων.

«Εάν μιλάμε για μία διακοπή που υπερβαίνει τις 2 με 3 εβδομάδες τότε πρέπει να πάμε σε πιο δραστικά μέτρα», τόνισε η κ. Κεραμέως και αναφέρθηκε σε παραδείγματα όπως «ενδεχομένως επέκταση του σχολικού έτους, μετακύλιση της ημερομηνίας έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων».

«Πρόθεσή μας είναι να μειώσουμε όσο γίνεται την αναστάτωση των μαθητών» πρόσθεσε η κα Κεραμέως, σημειώνοντας πως και για τις πανελλαδικές, η επιδίωξη είναι αν μεταφερθούν να γίνει «όσο πιο κοντά γίνεται στην κανονική ημερομηνία έναρξης ούτως ώστε η αναστάτωση να είναι η μικρότερη δυνατή για τους μαθητές» .

Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε και στα μαθήματα εξ αποστάσεως τα οποία ξεκίνησαν σε ακόμα 16 νομούς της χώρας, εξηγώντας ωστόσο πως το εργαλείο της «ψηφιακής τάξης» δεν υποκαθιστά τη φυσική τάξη, ούτε στοχεύει στο να καλύψει την ύλη με τον τρόπο που το κάνει ο εκπαιδευτικός μέσα στην τάξη, αλλά εμβαθύνει και διατηρεί τη στενή επαφή των μαθητών με τη μαθησιακή διαδικασία.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροΟ Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης ζητάει μέτρα προστασίας στα σύνορα του Έβρου
Επόμενο άρθροΗ Ευρώπη Ένωση κλείνει τα σύνορα και τον εναέριο χώρο της λόγω κορονοϊού