Να μην  έχει εμπιστοσύνη στους καπιταλιστές και τις πολιτικές δυνάμεις που τους υπηρετούν, να μην περιμένει καμία βοήθεια ή στήριξη για το δίκιο του, ακόμη και την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας από όποιον ξένο εισβολέα από τους «συμμάχους» που έκαναν και κάνουν τα στραβά μάτια για παράδειγμα στην Κύπρο, καλεί το λαό με ανακοίνωσή της η ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ, απαντώντας στις προκλητικές δηλώσεις του δήμαρχου Αλεξανδρούπολης Ευ. Λαμπάκη.  

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Για ακόμη μια φορά, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκης, με δήλωσή του ζητά “τμήμα του λιμανιού της πόλης να μετατραπεί σε μόνιμη βάση των ΗΠΑ για να προστατευτεί η εδαφική μας ακεραιότητα”. Χαρακτηριστικά ανέφερε: Πρέπει να μπούμε κάτω από μια ομπρέλα συμμαχίας, προσδιορισμένης. Εγώ λέω να γίνει εδώ μια βάση ελικοπτέρων. Τι έγινε δηλαδή η βάση στη Σούδα; Έπαθε καμία ζημιά η Κρήτη; Αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι είναι να δούμε τι βοηθάει το λαό μας. Η μόνη λύση του θέματος προστασίας του τόπου αυτού είναι η συναίνεση στη δημιουργία μιας αμερικανικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη”.

Μάλιστα ο δήμαρχος επέλεξε όχι τυχαία να κάνει τη δήλωση την ημέρα της κινητοποίησης των Επιτροπών Ειρήνης κατά της συμμετοχής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πιο συγκεκριμένα κατά της μετατροπής του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε αμερικαΝΑΤΟική βάση και φυσικά λίγο πριν υποδεχτεί τον Αμερικανό πρέσβη μετά βαΐων και κλάδων στην πόλη.

Μετά από το μπαράζ δηλώσεων και αφού πρώτα ο δήμαρχος έτρεχε σαν ντίλερ να πουλήσει το λιμάνι σε Ρώσους, μετά σε Κινέζους, έχει γίνει μαζί με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ένας από τους μεγαλύτερους θαυμαστές των ΗΠΑ. Έχει φτάσει να χρησιμοποιεί τα πιο απίθανα επιχειρήματα και να λέει πράγματα που ούτε ο Αμερικανός πρέσβης δεν θα έλεγε.

Γιατί δεν είναι πολλές οι μέρες που ακούσαμε τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ να απαντάει για ακόμη μια φορά πως οι παραβιάσεις στο Αιγαίο και τα συνεχόμενα θερμά επεισόδια που προκαλεί η επιθετικότητα της τούρκικης αστικής τάξης και η τούρκικη κυβέρνηση δεν είναι τίποτε άλλο παρά διμερείς διαφορές με την Ελλάδα που πρέπει να λυθούν με αμοιβαίο διάλογο δύο συμμάχων.

Αλήθεια, ποιος λέει ψέματα; Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ που λέει πως σε πιθανή εμπλοκή το ΝΑΤΟ θα νίψει τας χείρας του ή ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης που λέει ότι το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ θα μας προστατέψουν;

Το “πετυχημένο” παράδειγμα της ΝΑΤΟικής βάσης της Σούδας που χρησιμοποιεί ο δήμαρχος, μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί να εκληφθεί.

Γιατί από πού και ως πού η Σούδα έχει “επιχειρησιακό χαρακτήρα την άμυνα του εδάφους και του αέρα της χώρας από τις τούρκικες προκλήσεις”; Μήπως νομίζει ο δήμαρχος ότι τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα ήρθαν για να μας προστατέψουν από την τούρκικη απειλή, όπως η ναυτική ΝΑΤΟική δύναμη στο Βόρειο Αιγαίο, που από τότε που ήρθε για το Προσφυγικό, ούτε οι ροές των προσφύγων μειώνονται, ούτε βέβαια και οι προκλήσεις από αέρα και θάλασσα από την Τουρκία σταμάτησαν.

Δεν γνωρίζει ο κύριος δήμαρχος πως η βάση της Σούδας χρησιμοποιήθηκε και στον πόλεμο του Ιράκ και στη Συρία μόλις πριν λίγες μέρες και είναι πιθανό να χρησιμοποιηθεί ακόμη και σε μεγαλύτερες αντιπαραθέσεις με Ιράν και Ρωσία;

Τι σχέση μπορεί να έχουν όλα αυτά με την εδαφική μας ακεραιότητα, την ειρηνική μας συμβίωση με άλλους λαούς, από τη στιγμή που συστηματικά παρέχουμε γη, θάλασσα, αέρα, καθώς και μέσα για να πραγματοποιούνται ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις;

Μήπως οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έγιναν περιστέρια ειρήνης μετά τη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, τη Συρία, τους τζιχαντιστές κ.α. ή μήπως ο κ. Λαμπάκης σκοπεύει να προτείνει και αυτός κανένα Νόμπελ Ειρήνης στον “διαβολικά καλό” Τραμπ, μαζί με τον κ. Τσίπρα και τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο. Με αυτά που λέει όλα να τα περιμένουμε από το δήμαρχο, φτάνει να μας έρθει κανένα δολάριο.

Για το πόσο ανάπτυξη φέρνει η Σούδα και τι κακό κάνει, αν δεν γνωρίζει, να του αναφέρουμε του κ. δημάρχου πως οι μισθοφόροι των ΗΠΑ που παλιότερα λεηλατούσαν τους αρχαιολογικούς θησαυρούς και κατέστρεφαν το Μουσείο της Βαγδάτης, δεν είναι φυσιολάτρες περιηγητές που επισκέπτονται την Κρήτη για να διαβούν το φαράγγι της Σαμαριάς, ούτε και λάτρεις του Μινωικού πολιτισμού για να περιηγηθούν σε Κνωσό και Φαιστό. Αντίθετα δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν κατηγορηθεί για ξυλοδαρμούς, παραβατικές συμπεριφορές ακόμη και βιασμούς. Υποθέσεις που λόγω της απαράδεκτης συμφωνίας ετεροδικίας Ελλάδας ΗΠΑ δεν δικάστηκαν ποτέ στην Ελλάδα.

Το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές μαζί με τον εργαζόμενο λαό, που δεν μπορεί να σιωπά στα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού, στη σύγχρονη εξόντωση λαών όπως παλιότερα της Γιουγκοσλαβίας, σήμερα της Συρίας, διαρκώς της ειρήνης, θέλουμε η πόλη μας η χώρα μας να μην είναι ορμητήριο τέτοιων αποστολών. Θέλουμε οι στρατευμένοι μας, έφεδροι και μόνιμο προσωπικό, να έχουν μοναδική αποστολή την εδαφική ακεραιότητα, την υπεράσπιση της χώρας από κάθε ξένο εισβολέα, κανένας στρατιώτης να μην υπηρετεί εκτός συνόρων. Να κλείσουν οι βάσεις ορμητήρια των επεμβάσεων ΝΑΤΟ και ΗΠΑ, να αποχωρήσουμε από τη δολοφονική λυκοσυμμαχία.

Όσες φορές ο λαός μας πίστεψε σε ξένους μεγάλους προστάτες, δηλαδή στους ιμπεριαλιστές, όσες φορές ακολούθησε τα προσκλητήρια της ντόπιας πλουτοκρατίας για εθνική ενότητα, για τη μεγάλη Ελλάδα, έχυσε το αίμα του όχι για την υπεράσπιση της πατρίδας, της ζωής του, της εδαφικής ακεραιότητας, αλλά για να θησαυρίζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οδηγούνταν σε τραγωδίες όπως στη Μικρά Ασία. Ο πατριωτισμός του κεφαλαίου, των κομμάτων του, οι συμμαχίες τους δεν έχουν καμία σχέση με το γνήσιο λαϊκό πατριωτισμό του εργάτη, του αγρότη, που όπως παλεύει και εργάζεται για να επιβιώσει, έτσι θέλει να ζει χωρίς να είναι είτε σκλαβωμένος είτε να γίνεται πρόσφυγας από τον τόπο του.

Οι πρώτοι, οι καπιταλιστές και οι πολιτικές δυνάμεις που τους υπηρετούν, μας καλούν να χύσουμε το αίμα μας για το ποια μονοπώλια σήμερα θα εκμεταλλεύονται τα πετρέλαια, αν θα είναι αμερικανικά, ρώσικα ή άλλα. Η εθνική τους ενότητα είναι υποταγή σε αυτά τα συμφέροντα. Για αυτό φτιάχνουν βάσεις, με τέτοια κριτήρια παραγγέλνουν τους εξοπλισμούς.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να μην τους έχει εμπιστοσύνη, να μην περιμένει καμία βοήθεια ή στήριξη για το δίκιο του, ακόμη και την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας από όποιον ξένο εισβολέα από τους “συμμάχους” που έκαναν και κάνουν τα στραβά μάτια για παράδειγμα στην Κύπρο.

Ο λαός μας πρέπει να πιστέψει στη δική του δύναμη, να παλέψει όχι μόνο να ηττηθεί όποια αστική τάξη εισβολέας, αλλά και αυτοί που λεηλατούν καθημερινά τη ζωή του, τον ιδρώτα του για να πλουτίζουν αδιάκοπα. Για να γίνει ο ίδιος κυρίαρχος του πλούτου που παράγει, της ίδιας του τη ζωής, για να μη ζει σε διαρκή μνημόνια και μέτρα που του τσακίζουν τη ζωή για να πλουτίζει το κεφάλαιο».

Προηγούμενο άρθροΔείτε όλα τα αποτελέσματα από τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΟΔΕ ΕΒΡΟΥ
Επόμενο άρθροΜετρα για την πρόληψη των πυρκαγιών έλαβε το Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας