Ανακοίνωση για το κλείσιμο του Α Παιδικού Σταθμού Φερών και τις συλλήψεις των αιρετών

Είναι πια ξεκάθαρο ότι η Δημοτική Αρχή επιλέγει να στέκεται απέναντι από τους κατοίκους του Δήμου Αλεξανδρούπολης, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τη γνώμη και τις πραγματικές τους ανάγκες, προχωράει στην υλοποίηση αποφάσεων στη λογική «αποφασίζουμε και διατάζουμε»! Συγκεκριμένα, μετά από συνεδρίαση του ΔΣ του Πολυκοινωνικού στις 24.05.2021 αποφασίστηκε η συστέγαση των Α΄ και Β΄ παιδικών σταθμών Φερών στο κτήριο του Β΄, ώστε στο κτήριο του Α΄ να δημιουργηθεί ΚΔΑΠ ΑμεΑ. Στην ουσία να κλείσει δηλαδή ένας παιδικός σταθμός για να λειτουργήσει ΚΔΑΠ ΑμεΑ.

Ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση πως η ανάγκη για δημιουργία υποδομών για ΑμεΑ είναι πάγια απαίτηση του ΚΚΕ και είμαστε υπέρμαχοι. Πάει πολύ όμως να χρησιμοποιείται μια τέτοια ανάγκη ως πρόσχημα για να κλείσει ένας παιδικός σταθμός με 28 παιδάκια, αντί να χρησιμοποιηθεί είτε ένα κτήριο με κατάλληλες υποδομές και προσωπικό είτε να ανεγερθεί ένα νέο, σύγχρονο κτήριο που θα καλύπτει τις ανάγκες των ΑμεΑ.

Η εν λόγω απόφαση πάρθηκε χωρίς να ληφθούν υπόψη οι αντιδράσεις των αιρετών, των γονιών και συνολικά της τοπικής κοινωνίας. Χωρίς να εξεταστούν άλλες σημαντικές παράμετροι όπως η καταλληλότητα των κτηριακών υποδομών, ο αριθμός των μαθητών, οι ανάγκες των παιδιών ΑμεΑ και των οικογενειών τους, κ.α.

Αυτές ακριβώς οι ανάγκες που δεν είναι δυνατό να καλυφθούν με την απόφαση που λήφθηκε, είναι που κινητοποίησαν γονείς μαθητών και κατοίκους της περιοχής οι οποίοι και αντέδρασαν, αφού θα συγκεντρωθούν σε ένα κτήριο περισσότερα από 50 παιδιά γεγονός που δυσκολεύει και υποβαθμίζει την εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ αφήνει τις Φέρες με ένα παιδικό σταθμό.

Αντί λοιπόν η αντίδραση αυτή των κατοίκων να προβληματίσει τη Δημοτική Αρχή της Αλεξανδρούπολης, αντί να αφουγκραστεί τις ανάγκες των κατοίκων, εκείνη ΕΠΕΛΕΞΕ (σε ρόλο χαφιέ) να ενημερώσει την Αστυνομία και τον Εισαγγελέα να… επιληφθούν και το αποτέλεσμα είναι να έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα 3 συλλήψεις αιρετών για τις εύλογες διαμαρτυρίες τους μαζί με τους γονείς και κατοίκους.

Αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι η λογική της Δημοτικής Αρχής είναι πως όποιος δε συμφωνεί μαζί της, όποιος εκφράζει μία διαφορετική άποψη, όποιος διεκδικεί τα δικαιώματα του, όπως υγεία και μόρφωση των παιδιών του, όποιος σταθερά αναδεικνύει τέτοιου είδους ζητήματα μπαίνει στο στόχαστρο! Ως Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ δηλώνουμε ότι τέτοιες λογικές δεν θα περάσουν!!

Η Δημοτική Αρχή έχει διαλέξει πλευρά και σταθερά στέκεται απέναντι από τις πραγματικές ανάγκες του λαού της περιοχής μας. Στηρίζει με τα μπούνια τη μετατροπή της πόλης μας σε ορμητήριο ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών και σε στόχο των αντιπάλων τους. Επιλέγει να αγνοεί εκλεγμένους, να αγνοεί εργατικά σωματεία, συλλόγους και φορείς (βλ. εκπαιδευτικά σωματεία, Ένωση Γονέων Μαθητών Αλεξανδρούπολης), να αγνοεί τις ανησυχίες των κατοίκων της περιοχής.

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής μας να βγάλουν συμπέρασμα για το ποιος στέκεται δίπλα τους και διεκδικεί την κάλυψη των αναγκών τους και ποιος τελικά είναι απέναντι, ανεξάρτητα από το προσωπείο που επιδιώκει να δείχνει.

Απαιτούμε να πάψει άμεσα η δίωξη των 3 αιρετών. Καλούμε τους δημότες του Δήμου Αλεξανδρούπολης να παλέψουμε για την κάλυψη των αναγκών που έχουν οι συμπολίτες ΑμεΑ, με την δημιουργία κατάλληλων χώρων και την δημιουργία προϋποθέσεων πρόσβασης παντού, χωρίς να κλείσει κανένας παιδικός σταθμός.

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: Λόγω βλάβης του δειγματολήπτη δεν μετρήθηκε ο ιικό φορτίο στα λύματα της Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΝίκος Γκότσης: “Μαύρη σελίδα για την ιστορία της αυτοδιοίκησης τα όσα έκανε η κ. Ποϊραζίδου”