Το έργο επέκτασης του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης και του Προαναχωρητικού Κέντρου Κράτησης που λειτουργούν στο Φυλάκιο Έβρου επιχείρησε η ανάδοχος εταιρεία, μεταφέροντας οχήματα και σκαπτικά μηχανήματα με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, όπου και σημειώθηκε χθες το πρωί ένταση μεταξύ της αστυνομίας και των κατοίκων που αντιδρούν στο έργο.

Σε ανακοίνωσή της, η ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ αναφέρει:

«Οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης για τη δημιουργία μιας νέας φυλακής, με την έναρξη των εργασιών στο Φυλάκιο, δεν θα περάσουν. Η τοπική κοινωνία της Ορεστιάδας έχει ήδη αποφανθεί : κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών.

Οι κινητοποιήσεις σε Λέσβο και Χίο αποδεικνύουν ότι ο αυταρχισμός και τα σχέδια της κυβέρνησης και της ΕΕ μπορούν και πρέπει να τσαλακωθούν από το λαϊκό κίνημα. Αποδεικνύουν ότι έτσι ή αλλιώς, είτε με τον εκβιασμό, είτε με τον αυταρχισμό, την τελευταία λέξη την έχει ο λαός, με την οργανωμένη πάλη του, με την αντοχή του, με την πείρα του και πάνω από όλα με το δίκιο του.

Αυτοί που με την πολιτική τους δημιούργησαν και δημιουργούν καραβάνια προσφύγων και θαλασσοπνιγμένων, σήμερα μιλούν για διαχείριση του Προσφυγικού, ενώ ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν δίνουν δεκάρα ούτε για τους πρόσφυγες, ούτε για τον λαό μας.

Καλούμε τον λαό του Έβρου να επαγρυπνά, να διεκδικεί τις σύγχρονες ανάγκες του, να βάζει εμπόδια στην πολιτική που εμπλέκει τη χώρα μας σε επικίνδυνους σχεδιασμούς.

Καλούμε τον λαό να δείχνει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες και μετανάστες κόντρα στο ξεσπίτωμά τους και τον εγκλωβισμό τους. Ξέρουμε καλά ότι στην τελική αυτό το σύστημα, το καπιταλιστικό, γεννά φτώχεια, πόλεμο και προσφυγιά.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό ανατρέποντάς το και αυτό είναι υπόθεση καθημερινής πάλης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ είναι υπόλογοι για την υλοποίηση και στήριξη αυτής της πολιτικής, που εφαρμόζει τις κατευθύνσεις ΝΑΤΟ και ΕΕ και γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τα αιτήματα των κατοίκων του Έβρου.

Εκφράζουμε αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες και διεκδικούμε:

· Να μη φτιαχτεί καμία δομή – φυλακή και να κλείσουν οι υπάρχουσες.

· Τον απεγκλωβισμό τους για τις χώρες προορισμού τους, να τους δοθεί η δυνατότητα να καταθέτουν εκεί αίτημα ασύλου, κόντρα στους κανονισμούς Δουβλίνου και τη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας που τους εγκλωβίζουν.

· Να καταργηθεί ο κανονισμός του Δουβλίνου και η συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας. Να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για άμεση παροχή ασύλου και προστασία των προσφύγων σύμφωνα με την συνθήκη της Γενεύης και τις αποφάσεις του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

· Να σταματήσουν οι φονικές απελάσεις και επαναπροωθήσεις.

· Να οργανωθούν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου από τον ΟΗΕ και την ΕΕ στην Τουρκία και απευθείας μετακίνηση τους στις χώρες προορισμού τους».

Προηγούμενο άρθρο“«Δημοτική Επαναφορά» – Χρήστος Καζαλτζής: “Οργή, αγανάκτηση, θλίψη και αποτροπιασμός για όσα έγιναν στο Φυλάκιο”!!!
Επόμενο άρθροΤα άρματα βγήκαν στα χιόνια – Έστειλαν μήνυμα προς κάθε αποδέκτη…