Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί έμποροι αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα επιβίωσης κάτω από τον άγριο ανταγωνισμό με τα πολυκαταστήματα , τις αλυσίδες, τις πολυεθνικές και αργά ή γρήγορα οδηγούνται στην καταστροφή. Αψευδής μάρτυρας τα εκατοντάδες «λουκέτα» και στην πόλη της Ορεστιάδας.

Από την άλλη η ζωή των εργαζομένων στο εμπόριο και τον επισιτισμό είναι σε όλους γνωστή. Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων επικρατεί κυριολεκτικά εργασιακός μεσαίωνας, με εργαζόμενους κακοπληρωμένους , ανασφάλιστους, με ωράρια λάστιχο, με απλήρωτες υπερωρίες και νυχτερινά, με δώρα που πληρώνονται και την επόμενη μέρα επιστρέφονται, χωρίς συμβάσεις, χωρίς καμιά προστασία, με την απειλή της απόλυσης πάνω από το κεφάλι τους.
Βασικός λόγος που τα μαγαζιά είναι άδεια και ο τζίρος μειώνεται μέρα με τη μέρα στα μικρομάγαζα, δεν είναι ότι δεν αρκεί το ωράριο λειτουργίας τους, αλλά ο άγριος ανταγωνισμός με τις αλυσίδες, τα πολυκαταστήματα, τις πολυεθνικές, το ηλεκτρονικό εμπόριο, καθώς και η δραματική μείωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων με τους μισθούς να έχουν πιάσει πάτο και η ανεργία «ταβάνι».

Οι μικροί έμποροι και οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να καταλάβουν ότι με φιέστες τύπου «λευκές νύχτες » , δηλαδή με ανοιχτά καταστήματα το βράδυ, όχι μόνο δεν σώζονται , αλλά αντίθετα ανοίγουν κερκόπορτες για νέα χειρότερα μέτρα σε βάρος τους, όπως και επιδιώκουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι με καταστήματα που θα δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο και 7 μέρες την εβδομάδα.

Στόχος τους να καταστρέψουν τους μικρούς και μεσαίους έμπορους και να μονοπωλήσουν ολόκληρο το κύκλωμα του εμπορίου μια χούφτα επιχειρηματικών ομίλων. Αυτήν την πολιτική προωθούν η ΕΕ, η Ν.Δ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα εξαπτέρυγά τους, που θεωρούν το λιανικό εμπόριο «παθογένεια της αγοράς»

Το ΚΚΕ καλεί τους μικρούς εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους μαζί με τους εργαζόμενους να αντιδράσουν μαζικά και οργανωμένα ενάντια στις πολιτικές που τους οδηγούν στην καταστροφή.

Να διεκδικήσουν
⦁ Ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών εμπόρων
⦁ Όχι στην απελευθέρωση του ωραρίου
⦁ Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας
⦁ Κοινωνική ασφάλιση για όλους
⦁ Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας
⦁ Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κατώτερος μισθός 751 ευρώ

Προηγούμενο άρθροΕπεκτείνεται σε 18 πόλεις η διανομή φυσικού αερίου
Επόμενο άρθροΚλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέπτεται τη Σαμοθράκη