«Η κυβέρνηση κάνει το «μαύρο-άσπρο» ισχυριζόμενη ότι η κατασκευή τού τερματικού σταθμού LNG θα ωφελήσει τον λαό, όσον αφορά την ενεργειακή ακρίβεια και επάρκεια αναφέρει το ΚΚΕ

«Η μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ενεργειακή, μεταφορική και στρατιωτική “πύλη”, όχι μόνο δεν προσφέρεται για “πανηγυρισμούς”, αλλά αντίθετα σηματοδοτεί τεράστιους κινδύνους για τον λαό με την ενεργότερη εμπλοκή της χώρας στους σφοδρούς οικονομικούς και πολεμικούς ανταγωνισμούς» τονίζει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Αλεξανδρούπολη.

«Η κυβέρνηση κάνει το “μαύρο-άσπρο” ισχυριζόμενη ότι η κατασκευή τού τερματικού σταθμού LNG θα ωφελήσει τον λαό, όσον αφορά την ενεργειακή ακρίβεια και επάρκεια. Στην πραγματικότητα θα συμβεί το ακριβώς αντίθετο, αφού το συγκεκριμένο έργο αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην πολιτική, που έχει οδηγήσει στη σημερινή τραγική κατάσταση τα λαϊκά νοικοκυριά. Δηλαδή, στην πολιτική της “πράσινης μετάβασης”, που έχει απαξιώσει τις εγχώριες πηγές ενέργειας, όπως τον λιγνίτη, σε συνδυασμό με το στόχο αντικατάστασης του ρωσικού φυσικού αερίου απ’ το πανάκριβο αμερικανικό LNG. Οι μόνοι ωφελημένοι θα είναι οι ενεργειακοί όμιλοι και οι εφοπλιστές που θα μεταφέρουν το υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Εξίσου παραπλανητικοί είναι και οι ισχυρισμοί ότι “η συνύπαρξη στην Αλεξανδρούπολη αμερικανοΝΑΤΟϊκών στρατιωτικών βάσεων κι υποδομών ενέργειας θωρακίζει κι αναβαθμίζει γεωπολιτικά την περιοχή”. Αντίθετα την μετατρέπει σε στόχο κι εμπλέκει το λαό σε μεγάλες περιπέτειες» προσθέτει το ΚΚΕ και καταλήγει στο σχόλιό του:

«Το συμφέρον του λαού είναι να σταματήσει η Αλεξανδρούπολη, αλλά και όλη η χώρα, να αποτελεί “ορμητήριο” για τους ενεργειακούς, οικονομικούς και στρατιωτικούς σχεδιασμούς του ευρωΝΑΤΟϊκού στρατοπέδου, που για το λαό σημαίνει φτώχεια, ακρίβεια, ανασφάλεια».

Προηγούμενο άρθροΠρόεδρος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου: Γεωπολιτική επένδυση ο νέος σταθμός LNG στην Αλεξανδρούπολη
Επόμενο άρθροΕλληνική Λύση: Η προμήθεια LNG δεν είναι αρκετή για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας