H κυβέρνηση της ΝΔ υποβάθμισε παραπέρα τις παροχές της προσχολικής αγωγής.

Επισκέψεις στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου πραγματοποιούν κλιμάκια του ΚΚΕ με αφορμή την πρόσφατη ΚΥΑ που διαχειρίζεται την κατάσταση σε βάρος των μικρών παιδιών προσχολικής ηλικίας, “αβαντάροντας” προκλητικά τον ιδιωτικό τομέα. Έτσι, η κυβέρνηση της ΝΔ πριν τις εκλογές, με την υπ’ αριθμόν 47217 που αφορά στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για παιδικούς σταθμούς επιτρέπει στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς να εγγράφουν βρέφη σε τμήματα με παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας!!! Αυτό παιδαγωγικά είναι σε βάρος τόσο των μικρών όσο και των μεγαλύτερων παιδιών καθώς οι αναπτυξιακές, κοινωνικοσυναισθηματικές ανάγκες σε αυτές τις ηλικίες διαφοροποιούνται από μήνα σε μήνα. Είναι απαράδεκτη ρύθμιση, που υποβαθμίζει ακόμα παραπέρα το παιδαγωγικό έργο για τα παιδιά, για να μη «χάνονται» χρήματα από τα αδιάθετα «voucher», πριμοδοτώντας με προκλητικό τρόπο τον ιδιωτικό τομέα.

Η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, άνοιξε αυτό τον δρόμο και με ΦΕΚ του 2017 νομοθέτησε σε βάρος των μικρών παιδιών, υπέρ των ιδιωτικών δομών. Με την ρύθμιση όριζε ότι για κάθε βρεφικό τμήμα οι δημοτικοί σταθμοί απασχολούν 3 άτομα προσωπικό που εξασφαλίζει ορισμένες προϋποθέσεις για ποιοτικά παρεχόμενο έργο στα βρέφη, ενώ αντίθετα στους ιδιωτικούς σταθμούς μόνο 2 άτομα, για τον ίδιο αριθμό παιδιών!! Αντίστοιχα πρόβλεπε, για ένα νηπιακό τμήμα 25 παιδιών (!!)την απασχόληση 2 ατόμων για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και 1 ατόμου στους ιδιωτικούς σταθμούς, αριθμoί  που δεν εξασφαλίζουν παιδαγωγικό έργο αλλά παιδοφύλαξη!!!

Καμία κυβέρνηση δεν αντιμετώπισε την φοίτηση όλων των μικρών παιδιών προσχολικής ηλικίας ως δικαίωμα. Η εξασφάλιση συμμετοχής στην προσχολική αγωγή προϋποθέτει κριτήρια – κόφτες, για όσες οικογένειες μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, μπαίνοντας στην κλήρωση, χωρίς φυσικά να είναι βέβαιο ότι με το κουπόνι στο χέρι θα καταφέρουν να την βρουν. Όλες οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν τα μικρά παιδιά ως αριθμούς, κόβουν και ράβουν αναλογίες παιδιών, αριθμό εργαζομένων με κριτήριο το κέρδος που αποφέρουν και όχι την κάλυψη των αναγκών τους.

Μπροστά στις κάλπες οι νέοι γονείς, οι εργαζόμενοι του χώρου με κριτήριο τις ανάγκες των παιδιών χρειάζεται να στηρίξουν το ΚΚΕ, τη μόνη λαϊκή αντιπολίτευση. Να στηρίξουν τις προτάσεις του ΚΚΕ ώστε αυτές, οι διευρυμένες ανάγκες, των μικρών παιδιών να καλύπτονται με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες που υπάρχουν, για να μεγαλώνουν ευτυχισμένα, να αναπτύσσονται ολόπλευρα, σε σύγχρονους δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς, χωρίς κανέναν αποκλεισμό.

Ισχυρό ΚΚΕ – Ισχυρός ο λαός.

Προηγούμενο άρθροΣωτήρης Συμεωνίδης: “Ολοκληρώθηκε το μνημείο πεσόντων της 3ης Ορεινής Ταξιαρχίας, στην Καβύλη”
Επόμενο άρθροΔημοπρατήθηκε έργο 4,3 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα “Αντ.Τρίτσης” για την ενεργειακή αναβάθμιση όλων των αντλιοστασίων του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών