Μετά από την τριπλή δόση ρομαντικού Πουτσίνι που μας προσέφερε η Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης τους προηγούμενους μήνες, ήρθε η ώρα για κάτι εντελώς διαφορετικό, κάπως πιο γοτθικό και σκοτεινό, πάντα από τον μαγευτικό κόσμο της Ιταλικής όπερας! Το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης θα μεταδώσει απευθείας από σκηνή της Μητροπολιτικής Όπερας της Νέας Υόρκης το αριστούργημα του Gaetano Donizetti «ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΝΤΕΒΕΡΕ». Πρόκειται για μια πραγματικά σπάνια όπερα η οποία έρχεται να συμπληρώσει μια σειρά εκπληκτικών προβολών που προηγήθηκαν την φετινή σεζόν, όπως οι «ΑΛΙΕΙΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΩΝ», «ΤΟΥΡΑΝΤΟΤ», «ΜΑΝΟΝ ΛΕΣΚΟ» και πρόσφατα η «ΜΑΝΤΑΜΑ ΜΠΑΤΕΡΦΛΑΪ».

 

Η φημισμένη σοπράνο του μπελκάντο Sondra Radvanovsky αναλαμβάνει την εξαιρετική πρόσκληση να ερμηνεύσει και τις τρεις βασίλισσες της «Τριλογίας των Τυδώρ» του Donizzeti. Σε αυτή την κλιμακωτή όπερα της τριλογίας, η Radvanovsky ερμηνεύει την ενήλικη πια βασίλισσα Ελισάβετ Α’, που αναγκάζεται να υπογράψει τη διαταγή θανάτου του ευγενούς που αγαπά, του Ντεβερέ. Ο τενόρος Matthew Polenzani ερμηνεύει τον Ντεβερέ, ενώ η μεσόφωνη Elīna Garanča και ο βαρύτονος Mariusz Kwiecien συμπληρώνουν το κουαρτέτο των ερμηνευτών σε αυτό το αριστουργηματικό έργο. Διευθύνει ο «σπεσιαλίστας» των έργων του Donizzeti, Maurizio Benini. Ο Sir David McVicar, που σκηνοθέτησε στη Μet τις παραγωγές της Anna Bolena και της Maria Stuarda, επιστρέφει για να σκηνοθετήσει το τελευταίο μέρος της τριλογίας.

 

Η μετάδοση γίνεται με την υποστήριξη του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ ταυτόχρονα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και σε άλλες 8 πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου. Η προβολή θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, με ώρα έναρξης 19:55. Η παράσταση, που μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο, συνοδεύεται από υπότιτλους στα Ελληνικά και Αγγλικά. Η διάρκεια της είναι 2 ώρες και 50 λεπτά, διάστημα στο οποίο περιλαμβάνεται ένα διάλειμμα 30 λεπτών (προβλεπόμενη ώρα λήξης περίπου 23:00). Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του διαλείμματος η σύνδεση δεν

διακόπτεται: Η κάμερα εισχωρεί στα παρασκήνια, παρακολουθούμε τη διαδικασία αλλαγής των σκηνικών, συνεντεύξεις με τους πρωταγωνιστές και άλλα ενδιαφέροντα! Λεπτομέρειες για την πλοκή του έργου, καθώς και για τους συντελεστές του μπορείτε να βρείτε στην επισυναπτόμενη σύνοψη.

 

Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ για μαθητές, φοιτητές, άνεργους, σπουδαστές και εργαζόμενους σε Ωδεία και για τα μέλη της ΚΛΑ, και 15 ευρώ για όλους τους άλλους. Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στα βιβλιοπωλεία ΚΑΦΚΑ (Εμπορίου 41, 25510-23050)  και Ελευθερουδάκη, Ανδριανουπόλεως 4Α, 25510-22808).

 

Οι παραστάσεις αυτής της σαιζόν θα ολοκληρωθούν με την “ΗΛΕΚΤΡΑ” του Richard Strauss, που θα προβληθεί στις αίθουσες το Σάββατο 7/5/2016 στις 19:55.

 

Αμέσως μετά την Όπερα του Σαββάτου, τη Δευτέρα 18 και Τρίτη 19 Απριλίου, η ΚΛΑ θα προβάλει την γαλλική ταινία ΑΣΦΑΛΤΟΣ με την οποία ολοκληρώνεται το χειμερινό πρόγραμμα προβολών της ΚΛΑ. Αναλυτικές πληροφορίες για την ταινία αυτή θα σας αποσταλούν με ξεχωριστό μήνυμα/δελτίο τύπου.

 

Επίσης με την ευκαιρία να σας υπενθυμίσουμε ότι η ΚΛΑ έχει καινούργιο προφίλ στο Facebook με όνομα Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης.

Επισκεφθείτε το για ενημέρωση για όλες τις δράσεις μας και μην ξεχάσετε να κάνετε like βέβαια! Επίσης, η νέα, πλήρως ανανεωμένη και πλούσια σε περιεχόμενο ιστοσελίδα της ΚΛΑ (www.kla.gr) είναι έτοιμη και μπορείτε να την επισκέπτεστε!

 

Φιλικά,

Βαγγέλης Μανωλόπουλος

Πρόεδρος ΚΛΑ

Προηγούμενο άρθροΗ Ολυμπιακή Φλόγα στην Αλεξανδρούπολη
Επόμενο άρθροΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ: ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ