Το υπουργείο Άμυνας φαίνεται πως καταλήγει σε 12μηνη θητεία για όσους υπηρετούν στην ενδοχώρα και 9μηνη για εκείνους που θα υπηρετούν στην παραμεθόριο, ενώ φαίνεται πως απομακρύνεται το σενάριο της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18!

Σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία της χώρας εισηγείται 12μηνη θητεία και υποχρεωτική στράτευση στα 18, το υπουργείο Άμυνας, ωστόσο, καταλήγει στην εφαρμογή του λεγόμενου «διζωνικού συστήματος».

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΣΚΑΪ, έχει «κλειδώσει» πως όσοι υπηρετούν στην παραμεθόριο θα κάνουν θητεία 9 μηνών, ενώ όσοι κάνουν θητεία σε αστικά κέντρα στην ενδοχώρα θα υπηρετούν για 12 μήνες!

Όσο για την υποχρεωτική στράτευση στα 18, το σενάριο αυτό φαίνεται πως απομακρύνεται, καθώς προκύπτουν δύο σημαντικά ζητήματα, που καθιστούν δύσκολη την υλοποίηση του: Το πρώτο έχει να κάνει αφενός με τη στράτευση επιστημόνων, που δεν θα υφίσταται, αν επικρατήσει η στράτευση αμέσως μετά την ενηλικίωση και αφετέρου το πώς θα καταστεί εφικτή η υποδοχή χιλιάδων νέων που θα κληθούν να υπηρετήσουν.

Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει μια αλλαγή στα όρια μέχρι τα οποία θα μπορεί κάποιος να παίρνει αναβολή στράτευσης.

ΠΗΓΗ www.gazzetta.gr

Προηγούμενο άρθρο7 άξονες ανάπτυξης για τη Θράκη πρότεινε στην Διακομματική Επιτροπή ο Ευριπίδης Στυλιανίδης
Επόμενο άρθροΔΗΜΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ: «Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες»