Την Δευτέρα ορκίζεται πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας-Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με 155 έδρες

Την άμεση συγκρότηση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, με τα δύο κόμματα να συγκεντρώνουν 155 έδρες στη Βουλή, ανακοίνωσαν από την πλατεία Κλαυθμώνος, όπου εμφανίστηκαν μαζί οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος.

Τη Δευτέρα ορκίζεται πρωθυπουργός ο Τσίπρας

Τον άμεσο σχηματισμό της κυβέρνησης αποφάσισαν Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος που για ακόμη μια φορά θα συγκυβερνήσουν, σχηματίζοντας κυβέρνηση συνεργασίας με 155 έδρες.

Το απόγευμα της Δευτέρας θα ορκισθεί και πάλι Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ η νέα κυβέρνηση πιθανόν να ορκισθεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας την Τρίτη.

Ο κ. Τσίπρας, όπως διεμήνυσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, θέλει να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα που δίνει καθαρή νίκη και κυβέρνηση συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ.

Οπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον κ. Παυλόπουλο, ο οποίος του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί, θέλει να παραβρεθεί στη διάσκεψη (δείπνο) των ηγετών της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό την Τετάρτη στις 18:00 στις Βρυξέλλες. Σε αυτό επρόκειτο να παραβρεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εφόσον το εκλογικό αποτέλεσμα δεν ήταν καθαρό και προέκυπτε πρόβλημα σχηματισμού κυβέρνησης.

Ετσι οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν είναι οι εξής:

Αύριο στις 12 μ.μ. η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, θα δεχθεί στο γραφείο της στη Βουλή, τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, Αντώνη Μανιτάκη, ο οποίος θα της ανακοινώσει επίσημα τα αποτελέσματα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015.

Εν συνεχεία, η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα μεταβεί στο προεδρικό για να ανακοινώσει το αποτέλεσμα και επισήμως στον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ακολούθως, γύρω στο απόγευμα, αναμένεται να ορκισθεί ο Αλέξης Τσίπρας Πρωθυπουργός, ενώπιον του ύπατου πολιτειακού παράγοντα.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, θα είναι δύσκολο να προλάβει να ορκισθεί αύριο Δευτέρα η κυβέρνηση, οπότε μάλλον αυτό θα γίνει την Τρίτη.

Αλέξης Τσίπρας: Πολύ σκληρός ο ΣΥΡΙΖΑ για να πεθάνει

Εν μέσω χειροκροτημάτων Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος είχαν το πρώτο πανηγυρικό τετ-α-τετ, στην πλατεία όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου από νωρίς γιορτάζοντας την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις δηλώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για μια καθαρή νίκη του λαού, μίλησε για κυβέρνηση τετραετίας, ενώ επισήμανε ότι «από αύριο σηκώνουμε τα μανίκια και αλλάζουμε την Ελλάδα».

Ειδικότερα στις δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας τόνισε:

«Ο Ελληνικός λαός μας έδωσε μια καθαρή εντολή να συνεχίσουμε να παλεύουμε μέσα και έξω από τη χώρα. Μέσα σε δύσκολες συνθήκες ο λαός μας έδωσε εντολή να ξεμπερδέψουμε με όσα μας κρατάνε στο χθες και να συνεχίσουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε πριν από εφτά μήνες και να βάλουμε μπροστά το δίκιο του λαού μας. Καταφέραμε η ελληνική σημαία να κυματίζει ακόμη και στις πλατείες της Ευρώπης. Ο αγώνας του ελληνικού λαού είναι αγώνας όλης της Ευρώπης. Πήραμε εντολή να συνεχίσουμε τον αγώνα για μια ολόκληρη τετραετία. Ευχαριστώ τους νέους και τις νέες που έδωσαν αυτό τον αγώνα. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει. Αποδείξαμε ότι έχουμε στενούς δεσμούς με τους ανθρώπους της δουλειάς και τα λαϊκά στρώματα. Αυτή η νίκη δεν είναι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά των λαϊκών στρωμάτων που θέλουν ένα καλύτερο αύριο. Έχουμε μπροστά μας δυσκολίες, αλλά και στέρεο έδαφος, ξέρουμε πού θα πατήσουμε. Η ανάκαμψη από την κρίση δεν θα έρθει με τρόπο μαγικό, αλλά μέσα από πείσμα και αγώνα θα επιστρέψουμε στην ανάπτυξη, αλλά αυτή η ανάπτυξη πρέπει να έχει θετικό πρόσημο. Η εντολή που μας έδωσε ο λαός είναι ξεκάθαρη. Να ξεμπερδέψουμε τμε την διαφθορά που τόσα χρόνια κυβερνούσε τον τόπο. Θα κριθούμε στα επόμενα τέσσερα χρόνια πόσο αποτελεσματική θα είμαστε. Από αύριο κιόλας ξεμπερδεύουμε με το παλιό.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους ΑΝΕΛ, και τον Πάνο Καμμένο.  Ενώνουμε και πάλι τις σημαίες και τις δυνάμεις μας. Θα συνεχίσουμε μαζί τους αγώνες που ξεκινήσαμε. Επίσης τους Οικολόγους Πράσινους που ήταν μαζί μας στον αγώνα. Από αύριο ξεκινάμε τον μεγάλο αγώνα.

Από αύριο σηκώνουμε τα μανίκια για να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλά για να μπορούμε μετά από τέσσερα χρόνια να έχουμε μια Ελλάδα πιο ισχυρή και πιο περήφανη».

Ο Καμμένος ανακοίνωσε την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανακοίνωσε για άλλη μια φορά ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος στις δηλώσεις που έκανε πριν από λίγο για το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Προχωράμε σε μια νέα μέρα και μια νέα διακυβέρνηση που έχει στόχο την έξοδο της Ελλάδας από την λιτότητα και την ανεργία. Παρά τον πόλεμο που δεχτήκαν οι ΑΝΕΛ οι πολίτες μας έδωσαν την εντολή να είμαστε εμείς οι εγγυητές. Από αύριο το πρωί με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα θα προχωρήσουμε σε μια κυβέρνηση που θα τελειώσει τα μνημόνια για την Ελλάδα. Θα έρθει η ανάπτυξη. Το χθες τελείωσε, οι Έλληνες θα ενωθούμε και θα καταφέρουμε. Έχουμε ένα στόχο, την Ελλάδα. Η Ελλάδα ξεκινάει μια νέα πορεία την Δευτέρα το πρωί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος της Singular Logic οι έδρες που προκύπτουν είναι οι εξής:

ΣΥΡΙΖΑ: 145

ΝΔ: 75

Χρυσή Αυγή: 19

ΠΑΣΟΚ: 17

ΚΚΕ: 15

Το Ποτάμι: 10

ΑΝΕΛ: 10

Ενωση Κεντρώων: 9

www.parapolitika.gr

Προηγούμενο άρθροΔείτε τα αποτελέσματα των Εθνικών Εκλογών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Επόμενο άρθροΔείτε τους βουλευτές που εκλέγονται στην Θράκη