«Κλείδωσε» το πακέτο των έμμεσων φόρων στις νέες επαφές της κυβέρνησης με τους δανειστές. Σύμφωνα με το Βήμα, ο ΦΠΑ πάει στο 24%, ενώ δίνεται μάχη για το αφορολόγητο, καθώς το ΔΝΤ ζητά να διαμορφωθεί στις 8.000 ευρώ.

Η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη και αναπληρωτή Γ. Χουλιαράκη είναι σε εξέλιξη από το πρωί της Τετάρτης.

Σταθερός στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει η αξιολόγηση εντός Απριλίου, ενώ πλέον στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκονται και τα στοιχεία της Eurostat για την πορεία της οικονομίας το 2015.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ, την Τρίτη, ο πρωθυπουργός μετέφερε στην γερμανίδα καγκελάριο τη θέση ότι οι θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, οι οποίες αναμένεται και να ανακοινωθούν την Πέμπτη από τη Eurostat, θα πρέπει αυτονόητα να συνυπολογιστούν στο τελικό αποτέλεσμα της αξιολόγησης.

Για τις 17:00 είναι προγραμματισμένη η συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο. Επί τάπητος το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο δημοσιεύθηκε την Τρίτη και δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Προηγούμενο άρθροΟΙ ΔΗΜΟΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση ανάρτησης ετήσιας έκθεσης πεπραγμένων έτους 2015 από τον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης Δήμου Αλεξανδρούπολης