Σε επίσημη ανακοίνωση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες

Από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των δομών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.

Νηπιαγωγεά και Δημοτικά σχολεία παραμένουν κλειστά

Τα μαθήματα θα συνεχιστούν μέσω της εκπαιδευτικής τηλεόρασης και της τηλεκπαίδευσης.

Τι θα ισχύσει από τη Δευτέρα για τους μαθητές των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων:

Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα λειτουργήσει εξ αποστάσεως με δύο αλληλένδετους τρόπους, με την εκπαιδευτική τηλεόραση και τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση:
-εκπαιδευτική τηλεόραση: Αμέσως από τη Δευτέρα το πρωί στις 9 πμ πρώτη μέρα εφαρμογής των μέτρων θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ2 τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές δημοτικού.
Θα ανακοινωθεί αύριο το πρόγραμμα των μαθημάτων αυτών.
-Σύγχρονη τηλεκπαίδευση: από τη Δευτέρα η Διεύθυνση του σχολείου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς θα καταρτίσουν πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και θα κάνουν τις απαραίτητες δοκιμές.

Η τηλεκπαίδευση θα ξεκινήσει την Τετάρτη, μετά τη σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου. Η τηλεκπαίδευση θα είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική  ώρα θα έχει διάρκεια 30′ (μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής – θυμίζουμε πως στα Γυμνάσια και στα Λύκεια η διδακτική ώρα στην τηλεκπαίδευση είναι 40′) και θα πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 μμ για τα δημοτικά και 2 με 4:20 για τα Νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων μικρών διαλειμμάτων.

Το μεσημεριανό / απογευματινό εξ αποστάσεως μάθημα των μικρών μαθητών προκρίθηκε για δύο λόγους:

1.Για να διευκολυνθούν οι οικογένειες, είτε επειδή έχουν μεγαλύτερα παιδιά που θα έχουν τηλεκπαίδευση τις πρωινές ώρες είτε επειδή οι γονείς τηλε- εργάζονται και επίσης όλοι κάνουν χρήση συσκευών για την εξ αποστάσεως εργασία ή εκπαίδευση

2.Για να περιοριστεί η ταυτόχρονη χρήση όλων των δικτύων απο μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους κοκ

Η υπουργός Νίκη Κεραμέως σημείωσε πως θα σταλούν σε όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία της χώρας οδηγίες ώστε να ακολουθήσουν δύο ημέρες προσαρμογής πριν την έναρξη των ψηφιακών μαθημάτων την Τετάρτη

ΠΗΓΗ www.alfavita.gr

Προηγούμενο άρθροΚΚΕ: Κανένα σχέδιο για ανοιχτά σχολεία με όλους τους όρους προστασίας
Επόμενο άρθροΔυο ασθενείς έχασαν την μάχη με τον κορονοϊό στην Εντατική Μονάδα του Nοσοκομείου Αλεξανδρούπολης