Το κλείσιμο του τελωνείου των Κήπων από το απόγευμα όχι μόνο για τα φορτηγά αλλά για όλα τα οχήματα αποφάσισαν οι αγρότες του Έβρου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις σημερινές συλλήψεις αγροτών στο κέντρο της Αθήνας.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστας Αλεξανδρής, διευκρίνισε πως είναι κοινή απόφαση όλων των αγροτικών μπλόκων πανελλαδικά να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις σε τελωνεία και οδικό δίκτυο έως ότου αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες.

«Για τα σημερινά επεισόδια υπαίτια είναι η ελληνική κυβέρνηση που επί 22 μέρες αδιαφορεί για το ουσιαστικό πρόβλημα των αγροτών και της κοινωνίας» υποστήριξε ο κ. Αλεξανδρής.

Συνεχίζονται οι αποκλεισμοί δρόμων στα μπλόκα! Με λεωφορεία στην Αθήνα αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Ηπέιρο

Παραμένουν τα μπλόκα στην Ήπειρο, ενώ εκατοντάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι από τους 4 νομούς μετέβησαν με λεωφορεία και αγροτικά αυτοκίνητα στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στον παναγροτικό συλλαλητήριο.

Από το μπλόκο στον κόμβο του Λούρου, όπου τα τρακτέρ εξακολουθούν να κλείνουν τον δρόμο, 3 ώρες το μεσημέρι και 5 το βράδυ, ο Γεράσιμος Λιόλης αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, τόνισε: «Η κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψη, τους αγρότες. Να μην επιδίδονται σε τακτικές έρποντος φασισμού. Να μην μας χαρίζουν στην ακροδεξιά και τους χρυσαυγίτες, παρά μόνο στην γη μας, τα προβλήματα μας , τον πρωτογενή τομέα και την χώρα μας».

Στην ‘Αρτα τα τρακτερ παραμένουν στην παλιά γέφυρα της πόλης και εξακολουθούν να κλείνουν τον δρόμο από τις 3μ.μ. έως τα μεσάνυχτα. Στην εθνική οδό ‘Αρτας-Αντιρρίου, στο Κομπότι, ο δρόμος κλείνει καθημερινά, από τις 5 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, συνεχίζουν τον αποκλεισμό στην αφετηρία της Εγνατίας από τις 5 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ. Με τρίωρο αποκλεισμό από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, στο 12ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Κακκαβιάς, οι κτηνοτρόφοι των Ιωαννίνων συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία νέα και ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Προηγούμενο άρθροΜείωση 50% στους λογαριασμούς του νερού σε όποιον υιοθετήσει αδέσποτο ζώο στην Άμφισσα
Επόμενο άρθροΌλα τα τελευταία νέα σε Γ’ Εθνική και ΕΠΣ Έβρου από τον Πάνο «Θρακιώτη»