ΑΝΑΓΚΑΙΟ & ΔΙΚΑΙΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΙΔ/ΧΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ ΜΕΤΡΟ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ!!

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προέβη ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Α. Δημοσχάκης διαβιβάζοντας στο Υπουργείο Παιδείας την επιστολή του Δημάρχου Διδ/χου, Ρ. Χατζηγιάννογλου.
Το θιγόμενο ζήτημα αφορά στην αναγκαιότητα να συμπεριληφθούν οι προπτυχιακοί φοιτητές της Νοσηλευτικής Σχολής Διδ/χου στο προβλεπόμενο μέτρο χορήγησης στεγαστικού επιδόματος στους φοιτητές που εισάγονται και εγγράφονται κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 στα τρία (3) ακριτικά Πανεπιστήμια, μεταξύ αυτών και το ΔΠΘ!
Το γεγονός ότι η Νοσηλευτική Σχολή Διδ/χου εξακολουθεί να υπάγεται στους κόλπους του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, με έδρα τη Θεσσ/νικη δεν θα πρέπει να εξαιρέσει τους φοιτητές αυτής από το ευνοϊκό προνόμιο, καθώς ζωοδοτούν την εθνικά ευαίσθητη περιοχή όπου αυτή λειτουργεί εδώ και δεκαπέντε (15) χρόνια!!
Για τον λόγο αυτό, προτείνεται η αναλογική εφαρμογή της Τροπολογίας με την ρητή πρόβλεψη της εγκυκλίου που θα εκδοθεί από το ΥΠΑΙΘ που θα ρυθμίζει ότι η έδρα της Νοσηλευτικής είναι αυτή που εξασφαλίζει στους σπουδαστές το προνόμιο του στεγαστικού επιδόματος.
Εναλλακτικά προτείνεται η υποβολή ερωτήματος προς το Νομικό Σύμβουλο του Υπουργείου ή/και προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους προκειμένου να εξασφαλιστεί η σχετική υπαλλακτική γνωμάτευση..!
Ακολουθεί αναλυτικά η Κοινοβουλευτική Αναφορά :
ΠΡΟΣ : ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΈΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΘΕΜΑ : ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΙΔ/ΧΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟ ΜΕΤΡΟ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ
Ο Βουλευτής Έβρου, Αναστάσιος Δημοσχάκης, καταθέτει κοινοβουλευτική αναφορά στο Προεδρείο της Βουλής, διαβιβάζοντας στο Υπουργείο Παιδείας την επιστολή του Δημάρχου Διδ/χου, Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου.
Γίνεται αναφορά στην Τροπολογία του προσφάτως ψηφισθέντος Σ/Ν του Υπουργείου Παιδείας με την οποία προβλέπεται η χορήγηση στεγαστικού επιδόματος κατ’ εξαίρεση, στους προπτυχιακούς Φοιτητές που εισάγονται και εγγράφονται κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 στα τρία (3) ακριτικά Πανεπιστήμια, ήτοι Θράκης, Αιγαίου & Δυτ.Μακεδονίας.
Ωστόσο, οι φοιτητές της Νοσηλευτικής Σχολής Διδ/χου, δεν δύνανται να ευεργετηθούν από το συγκεκριμένο προνόμιο, καθώς η σχολή παρά το ότι εδράζεται και λειτουργεί εδώ και δεκαπέντε (15) χρόνια στον Β/Έβρο, βρίσκεται υπό την διοικητική μέριμνα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος με έδρα την Θεσσαλονίκη!!
Λαμβάνοντας υπόψιν ότι στη Σχολή φοιτούν σπουδαστές που προέρχονται από όλη τη Χώρα & επιβαρύνονται λόγω των αποστάσεων γενικά..!
Γι’ αυτό προτείνεται η αναλογική εφαρμογή της Τροπολογίας με την ρητή πρόβλεψη της εγκυκλίου που θα εκδοθεί από το ΥΠΑΙΘ που θα ρυθμίζει ότι η έδρα της Νοσηλευτικής είναι αυτή που εξασφαλίζει στους σπουδαστές το προνόμιο του στεγαστικού επιδόματος σε αυτούς!
Σε περίπτωση που δεν κριθεί εφικτή η πρόταση μας ίσως η ενδεχόμενη υποβολή ερωτήματος προς το Νομικό Σύμβουλο του Υπουργείου ή ακόμη & προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους να εξασφαλίσει την σχετική υπαλλακτική γνωμάτευση..!

Μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή του Δημάρχου Διδυμοτείχου εδώ: https://www.dimoschakis.gr/αναγκαίο-δίκαιο-το-αίτημα-ένταξης-της/

Προηγούμενο άρθροΑυξημένη επιτήρηση σε Έβρο και νησιά μετά τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν
Επόμενο άρθροΈγκριση χρηματοδότησης μελέτης ωρίμανσης καθαρής ενέργειας στο νησί της Σαμοθράκης