Τα Διοικητικά Συμβούλια της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος συνεδριάσαν από κοινού στην Αθήνα για τις επικείμενες αλλαγές στον “Καλλικράτη”.
Στο κοινό ψήφισμα που καταρτίστησαν, τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο Βαθμών Αυτοδιοίκησης κατέληξαν στις παρακάτω θέσεις:
– Ζητούν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να καταθέσει άμεσα τις επίσημες Κυβερνητικές Προτάσεις για την Διοικητική Μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, λαμβάνοντας υπόψη τις επίσημες θέσεις των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης που εκφράζουν τις τοπικές κοινωνίες.
– Συστήνεται Κοινή Επιτροπή του Πρώτου και του Δεύτερου Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης με αντικείμενο την επεξεργασία θέσεων για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
– Εξουσιοδότησαν τους δύο Προέδρους ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ για τη διεξαγωγή κοινού συνεδρίου με βασικό αντικείμενο την οριστικοποίηση των θέσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Προηγούμενο άρθροΑν. Δημοσχάκης: Ο Υπουργός Ναυτιλίας αποφεύγει να ανοίξει τα χαρτιά του για τη Λιμενική Ακαδημία Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΤην Κύζικο υποδέχεται ο Εθνικός το Σαββατο 4 Μαρτίου, στις 17:00 στο “Μιχάλης Παρασκευόπουλος”