Η ανακοίνωσή της Δ.Ε.Ε.Π. Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, για την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα στη Θράκη:

Σχετικά με τη χθεσινή επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Θράκη και τον Έβρο και προς αποκατάσταση της αλήθειας, η οποία πάντοτε δεινοπαθεί από τα λεγόμενα του, σε ότι αφορά την πανδημία, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει ξεκάθαρο σχέδιο, κορωνίδες του οποίου αποτελούν η διαρκής ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και η επιχείρηση «Ελευθερία», που έχει ως στόχο τον εμβολιασμό όλων των Ελλήνων και τη δημιουργία φραγμού στην εξάπλωση της πανδημίας. Εν αντιθέσει με το ξεκάθαρο σχέδιο της κυβέρνησης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέχρι τώρα κρατά ανοιχτούς διαύλους με το «κίνημα των αντιεμβολιαστών», προσπαθώντας σταθερά να τους προσεταιριστεί προσδοκώντας κομματικά οφέλη, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο που διατρέχει η ζωή τους.

Σε ότι αφορά την ακρίβεια, το άλλο σημείο στο οποίο εστίασε την κριτική του ο κ. Τσίπρας, θα θέλαμε να του υπενθυμίσουμε ότι η οικονομία είναι ένα παγκόσμιο δυναμικό περιβάλλον, που συνεχώς μεταβάλλεται. Την παρούσα στιγμή, ως απότοκο της πανδημίας, η κατάρρευση της εφοδιαστικής αλυσίδας και η αύξηση του κόστους της ενέργειας, έχει προκαλέσει ένα κύμα ακρίβειας που χτυπά όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά όλη την Ευρώπη. Η κυβέρνηση ήδη έχει προβεί στη λήψη των πρώτων άμεσων μέτρων ανάσχεσης, επιδιώκοντας την ανακούφιση των πολιτών όπως η συγκράτηση τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, η επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου στους αγρότες, η αύξηση του κατώτατου μισθού και για το 2022, τα προγράμματα ΓΕΦΥΡΑ Ι, ΙΙ κ.α.

Κι επειδή ο κ. Τσίπρας απέφυγε επιδεικτικά να αναφερθεί στα θέματα που ταλανίζουν τον Νομό μας, τον ρωτούμε:

– Ποια η θέση του για το μεταναστευτικό πρόβλημα; Στηρίζει την ελληνική κυβέρνηση ή αποδέχεται αδιακρίτως το προπαγανδιστικό υλικό της ΜΙΤ, που αναπαράγουν οι εφημερίδες που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ;

– Συμφωνεί με την ύπαρξη του φράκτη που θωρακίζει τα χερσαία σύνορά μας ή με την άποψη της νεολαίας του κόμματός του που απαιτεί την απομάκρυνση του ;

– Συμφωνεί με την πρόταση της νεολαίας του κόμματός του για τρίμηνη στρατιωτική θητεία;

Τα αντανακλαστικά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας παραμένουν οξυμένα ώστε να αντιμετωπίσουν κάθε κρίση με επιτυχία, όπως άλλωστε έχει ήδη πράξει με πλείστες όσες κρίσεις διαχειρίστηκε μέχρι τώρα, αφήνοντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον μίζερο ρόλο του πλανόδιου μεταπράτη του ανθρώπινου πόνου σε όλα τα επίπεδα.

Για την ΔΕΕΠ Έβρου

Ο Πρόεδρος
Άκης Παρασκευόπουλος




Είναι αυτοί που μαζί με τους βουλευτές τους παρακολουθούν την καταστροφή του νομού μας  χωρίς να βγάζουν λέξη

Με την ανακοίνωσή τους για την επίσκεψη του προέδρου μας Αλέξη Τσίπρα αποδεικνύουν  πόσο εκτός τόπου και χρόνου βρίσκονται  και πόσο επίσης πατριδοκάπηλοι είναι 

Απάντηση της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην ανακοίνωση της ΔΕΕΠ Έβρου της Ν.Δ για την επίσκεψη Τσίπρα στις Φέρες

Εκτός τόπου και χρόνου για την πανδημία. 

Την ώρα που οι επιδημιολογικοί δείκτες καταγράφουν το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά από το άλλο, η χώρα μας έχει ξεπεράσει τις 16.000 ανθρώπινες απώλειες, με δεκάδες απώλειες κάθε μέρα, πολλές εκ των οποίων εκτός ΜΕΘ, και την κυβέρνηση να έχει αποτύχει να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Προσβάλλουν δε και τη νοημοσύνη των συμπολιτών μας μιλώντας για ενίσχυση του ΕΣΥ από την κυβέρνηση, όταν παρακολουθούν άλαλοι στην περιφέρειά μας τα περιφερειακά ιατρεία το ένα μετά το άλλο αναστέλλουν τη λειτουργία τους, με προφανή στόχο την απαξίωση τους  και την επίτευξη του νεοφιλελευθερου σχεδίου της ιδιωτικοποίησης της υγείας .

Μεταφέρουν γιατρούς  στα νοσοκομεία, επειδή η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν προσέλαβε προσωπικό και δεν τολμά να αγγίξει τα μεγάλα συμφέροντα των ιδιωτικών κλινικών.

Εκτός τόπου και χρόνου για την ακρίβεια.

Την ώρα που οι αυξήσεις σε καύσιμα και αγαθά πρώτης ανάγκης είναι τεράστιες: φυσικό αέριο 132,3%, πετρέλαιο θέρμανσης 45,9%, καύσιμα 22,3%, ηλεκτρισμός 18,9%, εκρηκτικές ανατιμήσεις στο ελαιόλαδο, το κρέας, τα λαχανικά. Με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, ανίκανες να αναχαιτίσουν τη λεηλασία του εισοδήματος των πολιτών. Με τον κίνδυνο μιας νέας ανθρωπιστικής κρίσης να είναι εδώ και την κυβέρνηση Μητσοτάκη να αρνείται τη μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης καυσίμων, να αρνείται να ελέγξει τα καρτέλ στην αγορά ενέργειας, να αρνείται να παρέμβει στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ και την εκχωρεί σε ιδιώτες, να αρνείται να αυξήσει τον κατώτατο μισθό στα 800 ευρώ, όπως ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και μήνες.

Μας πουλάνε πατριωτισμό 

Επιτιθενται στον ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό, ενω παραμένουν  σιωπηλοί όλους τους μήνες που ο λαός του Έβρου έδινε αγώνα για να μη γίνει δομή φιλοξενίας στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, που τελικά η κυβέρνηση τους προχωράει με  κόστος 23 εκ€

Να θυμίσουμε στους άλαλους της ΔΕΕΠ  Έβρου της ΝΔ ότι η δική μας κυβέρνηση απέκλεισε τη δημιουργία δομών ανατολικά του Νέστου για προφανής λόγους

Μας πουλάνε πατριωτισμό  

Αυτοί που σιωπηλοί παρακολουθούν τον κ. Μητσοτάκη  να δηλώνει ότι στηρίζει  την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το νέο σύμφωνο σταθερότητας και ασύλου  που μετατρέπει  τον Έβρο σε “αποθήκη ψυχών”  αφού η ζώνη που θα γίνεται ο προέλεγχος στα σύνορα δεν θα θεωρείται  Ευρωπαϊκό έδαφος

Μας πουλάνε πατριωτισμό και επαίρονται  για τον φράχτη 

Αυτοί που δεν έβγαλαν άχνα για το “Μελισσοκομείο” όταν ο κ Δένδιας  έλεγε ότι δεν θα μαλώσουμε για λίγα στρέμματα

Ας μας πουν αλήθεια  τι γίνεται με τον  φράχτη σε εκείνο το σημείο; Τι γίνεται με εκείνη την περιοχή; γριζαρίστηκε;

Αλήθεια είναι αναπτυξιακό έργο φράχτης;

Μας πουλάνε πατριωτισμό 

Αυτοί που παρακολουθούσαν σιωπηλοί  το Ορουτς Ρεις και το Τσεσμέ  να κάνουν έρευνες στα χωρικά μας ύδατα

Και ας μας απαντήσει επιτέλους η κυβέρνηση τους, αν συμφωνεί με την επιτήρηση του εναέριου χώρο της Βόρειας Μακεδονίας από ελληνικά αεροσκάφη που προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία ως αντιπολίτευση πολέμησαν πλάι πλάι με τη Χρυσή Αυγή και τώρα ως κυβέρνηση την τιμούν και την τηρούν.

 

Σπύρος Δέδογλου

Συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Έβρου

Προηγούμενο άρθροΕστίαση: Κλειστά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα την Τρίτη 16 Νοεμβρίου
Επόμενο άρθροΔιδυμότειχο: Ορκωμοσία δοκίμων Αστυφυλάκων