Την άρση (σχεδόν) όλων των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού από την 1η Μαΐου μέχρι την 31η Αυγούστου ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας παρά την επίμονη κακή επιδημιολογική εικόνα στη χώρα και τον μεγάλο ημερήσιο αριθμό νεκρών.

Άρση και των τελευταίων μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Με το βλέμμα στραμμένο στην τουριστική περίοδο η κυβέρνηση ξηλώνει (σχεδόν) όλα τα περιοριστικά μέτρα από την 1η Μαΐου έως και την 31η Αυγούστου.

Πριν το τέλος του καλοκαιριού η κυβέρνηση θα επανέλθει προκειμένου να επαναξιολογηθεί η κατάσταση και να ληφθούν νέοι περιορισμοί αν κριθεί αναγκαίο.

Ειδικότερα, από την 1η Μαΐου:

Δεν θα χρειάζεται πλέον η επίδειξη πιστοποιητικού νόσησης ή εμβολιασμού (COVID pass).

Από την 1η Μαΐου, καταργούνται τα self tests στα σχολεία και η επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα θα γίνει χωρίς τεστ.

Από την 1η Μαΐου θα κάνουν ένα rapid τεστ την εβδομάδα όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί για να προσέρχονται στην εργασία τους.

Από την 1η Μαΐου επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων με πληρότητα 100% και αίρεται κάθε περιορισμός.

Έως τις 31 Μαΐου παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους.
Από 15 Απριλίου αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

Όσον αφορά το Πάσχα, θα εορταστεί με τα υπάρχοντα μέτρα, ενώ, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, συστήνεται η χρήση μάσκας ακόμη και στους εξωτερικούς χώρους.

Ο Θ. Πλεύρης σημείωσε ότι εφέτος όλες οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα γίνουν κανονικά, για πρώτη φορά μετά από την έναρξη της πανδημίας.

Στο μεταξύ, συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείο Υγείας χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν θα υπάρξουν ανακοινώσεις και με τον Θάνο Πλεύρη να έχει προλάβει… τα νέα.

ΠΗΓΗ www.efsyn.gr

Προηγούμενο άρθροΘετική στον κορωνοϊό η Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Επόμενο άρθροΚΚΕ ΕΒΡΟΥ: Ο σχεδιασμός ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ εμπλέκει την περιοχή σε επικίνδυνους ανταγωνισμούς