Live

9.9 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Κορονοϊός – Θάσος: «Καμπανάκι» από υγειονομικούς… καθησυχαστικός ο δήμαρχος…

Κορονοϊός – Θάσος: «Καμπανάκι» από υγειονομικούς… καθησυχαστικός ο δήμαρχος…

Αργύρης Ηλιάδης – www.makthes.gr

Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε χώρους με συνωστισμό, έκανε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πρίνου Θάσου, Θωμάς Αγγελόπουλος, απευθυνόμενος προς τους κατοίκους, καθώς η πανδημία φαίνεται να καλπάζει στο νησί. Χαρακτηριστικά, όπως ανέφερε ο κ. Αγγελόπουλος σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό, σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, «λόγω μεγάλης έξαρσης περιστατικών Covid -19 στο νησί παρά την μη υποχρεωτικότητα συνίσταται χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους με συνωστισμό και απαραίτητα σε όσους προσέρχονται για εκτάσεις στο Κ.Υ. ΠΡΙΝΟΥ. Ας προσέχουμε γιατί ο ιός είναι εδώ και καραδοκεί!»

Η απάντηση από την διοίκηση του νησιού δεν άργησε να έρθει, καθώς ο δήμαρχος του νησιού Ελευθέριος Κυριακίδης, σχολίασε έμμεσα την σύσταση του κ. Αγγελοπούλου για τη χρήση μάσκας, αναφέροντας ότι, «οι αρμόδιες κρατικές αρχές, που γνωρίζουν τα δεδομένα, κατόπιν των επιστημονικών εισηγήσεων, αποφασίζουν κάθε φορά για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν. Οι πρόσθετες συστάσεις για χρήση μάσκας σε χώρους συνωστισμού είναι αυτονόητες και καλοδεχούμενες. Οφείλουμε, όμως, να ενημερώσουμε το κοινό ότι τα ισχύοντα μέτρα προστασίας είναι ενιαία για όλη τη χώρα και δεν ισχύει κάτι πρόσθετο για τη Θάσο».

Αναφορικά με την υγειονομική κατάσταση της Θάσου, όπως αυτή αποτυπώνεται στον επίσημο επιδημιολογικό χάρτη, το νησί είναι μια ανάσα μακρυά από το βαθύ κόκκινο, παραμένοντας το τελευταίο διάστημα στο επίπεδο 4. Όμως, δεδομένου του μεγάλου τουριστικού κύματος που ήδη έχει σαρώσει το νησί και αναμένεται να κορυφωθεί, η μεταβολή του επιπέδου από 4 σε 5 δεν θα αργήσει καθόλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η ολοκληρωμένη εμβολιαστική κάλυψη των κατοίκων αγγίζει μόλις το 71%.

Την ίδια στιγμή, όπως είχε αναφέρει το makthes.gr, το Κέντρο Υγείας Πρίνου έχει σημαντικές ελλείψεις γιατρών, διασωστών, αλλά και νοσηλευτικού προσωπικού. «Προσπαθούμε να ανταποκριθούμε με ότι έχουμε. Είμαστε εξοπλισμένοι καλά, αλλά μας λείπει ανθρώπινο δυναμικό. Γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και διασώστες», είχε αναφέρει ο κ. Αγγελόπουλος.

Προηγούμενο άρθροΜειώνεται ο πληθυσμός στην ΑΜΘ – Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
Επόμενο άρθροΠαρέμβαση Γεωργαντά στην Ε.Ε, για μεταφορά και αποθήκευση σιτηρών σε Αλεξανδρούπολη και ΟΛΘ