Οι εορταστικές εκδηλώσεις είτε σε οικογενειακό κύκλο είτε σε χώρους διασκέδασης προβληματίζουν κυβέρνηση και ειδικούς – Με rapid test σε κλειστούς χώρους οι εμβολιασμένοι

Στη σκιά της μετάλλαξης Όμικρον θα πραγματοποιηθούν φέτος οι γιορτές, με αυξημένα τεστ, τήρηση των αποστάσεων και χρήση μάσκας. Οι συσκέψεις των ειδικών είναι συνεχείς, ενώ «στο τραπέζι» βρίσκεται η πρόταση για επίδειξη rapid test απ΄ όλους όσοι θέλουν να διασκεδάσουν σε κάποιο μαγαζί τις ημέρες των εορτών. Την ίδια ώρα υπάρχει ισχυρή σύσταση για διενέργεια self-test πριν από τα ρεβεγιόν.

Κυβερνητικοί παράγοντες επισημαίνουν στον Newsbomb.gr, ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για τον εξέλιξη αναφορικά με την μετάλλαξη Όμικρον γι΄ αυτο και θεωρείται σημαντικό να υπαρξει αυξημένο testing στον πληθυσμό το οποίο θα έχει θετική επίδραση στην καλύτερη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην παρούσα φάση δεν συζητείται κανένα οριζόντιο μέτρο και πολύ περισσότερο η επιβολή ενός νέου lockdown ενώ οι όποιες παρεμβάσεις θα είναι σημειακού χαρακτήρα.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής την Τρίτη (21/12) και οποιαδήποτε απόφαση να ληφθεί μέχρι την Τετάρτη.

Οικονόμου: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να απαιτείται rapid test για τις εξόδους στο ρεβεγιόν

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού rapid test και σε εμβολιασμένους για την περίοδο των εορτών προκειμένου να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους.

«Παρακολουθούμε την πορεία της πανδημίας και της μετάλλαξης Όμικρον και στο πλαίσιο του περιορισμού της μεγάλης διασποράς εξετάζουμε διάφορα μέτρα και επιμέρους ρυθμίσεις» ανέφερε στο Mega ο κ. Οικονόμου, προσθέτοντας ότι «όσο χρόνο καθυστερήσουμε την εξάπλωση της μετάλλαξης, τόσο πιο θωρακισμένοι θα είμαστε».

«Στο πλαίσιο αυτό, προσαρμόζουμε το σχεδιασμό μας για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις που υπάρχουν» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εξηγώντας ότι η κυβέρνηση εξετάζει -πέραν των μέτρων που ισχύουν ήδη- να χρειάζεται και αρνητικό rapid test για να βγουν σε κλειστούς χώρους την παραμονή των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς.

«Αυτό θα τους εξασφαλίζει περισσότερο τους ίδιους και όλους τους γύρω ότι θα είναι πιο ασφαλείς από κάποιον που μπορεί να νοσεί» συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου. «Μέχρι τώρα αυτό είναι το μόνο μέτρο που εξετάζεται, αλλά θα εξαρτηθεί και από τι θα πει η Επιτροπή» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΠΗΓΗ www.newsbomb.gr

Προηγούμενο άρθροΟ Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Αλεξανδρούπολης καλούν τον Γ. Ζαμπούκη να επαναφέρει την εύρυθμη λειτουργία στο Πολυκοινωνικό
Επόμενο άρθροΈκτακτο βοήθημα: Τέλος του μηνός πληρώνεται στους υγειονομικούς και συνταξιούχους