Το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας παραμένει υψηλό, προειδοποίησε ο Νίκος Χαρδαλιάς, στην ενημέρωση της Παρασκευής για τις εξελίξεις με την πανδημία, σημειώνοντας πως ορισμένες περιοχές είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες.

Τέτοιες περιοχές και με τη σειρά του επιδημιολογικού φορτίου των 14 τελευταίων ημερών είναι οι εξής 18 σε σύνολο 74:

1. Πέλλα

2. Δράμα

3. Θεσσαλονίκη

4. Γρεβενά

5. Φλώρινα

6. Πιερία

7. Ημαθία

8. Σέρρες

9. Λάρισα

10. Κιλκίς

11. Χαλκιδική

12. Μαγνησία

13. Ξάνθη

14. Καρδίτσα

15. Έβρος

16. Καβάλα

17. Ροδόπη

18. Τρίκαλα.

Από τις 72 περιφερειακές ενότητες της χώρας, αυτές οι 18 καταγράφουν τα περισσότερα κρούσματα, παρά τη γενικότερη μείωση της καμπύλης του ιού στην Επικράτεια.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η αύξηση του ιικού φορτίου στη Δυτική Ελλάδα, και ειδικότερα σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία, γι’ αυτό και επιβάλλεται εκεί η πιστή τήρηση των υγειονομικών μέτρων, όπως ζήτησε σήμερα και ο πρωθυπουργός, στην επικοινωνία του με τον περιφερειάρχη Δ. Ελλάδος και τον δήμαρχο Πατρέων, εν όψει και της εορτής του Αγίου Ανδρέα, πολιούχου της Πάτρας, τη Δευτέρα.

Όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός, τις τελευταίες 20 ημέρες στη χώρα έοχυν γίνει 1.341.941 έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων και βεβαιώθηκαν 34.429 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 6.157.127 ευρώ, καθώς και διοικητικές κυρώσεις αναστολής λειτουργίας επιχειρήσεων για συνολικά 1.015 ημέρες.

Τα επόμενα 24ωρα είναι εξαιρετικά κρίσιμα, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού, πρέπει να παραμείνουμε όλοι σε εγρήγορση, τόνισε.

Σχετικά με την άρση του lockdown και το τι θα ισχύσει στις γιορτές, επανέλαβε πως είναι πρόωρη στην παρούσα στιγμή αυτή η συζήτηση. Σε κάθε περίπτωση, τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι διαφορετικά, είπε, όπως σε όλη την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Για τις επόμενες επτά ημέρες τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο, να εστιάσουμε στην πσιτή εφαρμογή τους, προέτρεψε ο κ. Χαρδαλιάς.

Η κυβέρνηση, σημείωσε καταληκτικά, παρακολουθεί καθημερινά τα δεδομένα, με γνώμονα την υγεία των πολιτών και τις αντοχές του ΕΣΥ.

www.naftemporiki.gr

Προηγούμενο άρθροΘεοδόσης Μπιρμπίλης: “Ελπίζω ο Θεός να μας λυπηθεί!” – Tοίχοι πέφτουν και σηκώνονται για νέα ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΠαύλος Α. Μιχαηλίδης: Να δοθεί στο Παιδικό Χωριό SOS Θράκης στο Αρίστεινο, μέρος των 16.500,00 € από την φετινή επιχορήγηση προς τον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Αλεξανδρούπολης