Άλλος ένας συνάνθρωπός μας -που είχε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα- έχασε τη ζωή του από τον κορονοϊό στη χώρα μας, με τον αριθμό των νεκρών να έχει ανέλθει σε πέντε, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που κατέληξαν ήταν τα 68 έτη, είπε. Την ίδια ώρα, τα συνολικά κρούσματα έχουν φτάσει στα 387, καθώς διαπιστώθηκαν 35 νέα κρούσματα.

Όπως ειπε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, από αυτά τα κρούσματα, τα 60 είναι άνθρωποι χωρίς ταξιδιωτικό ιστορικό και δεν είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα. Συνολικά 70 άνθρωποι νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 11 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των Πατρών. Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, ο μέσος όρος ηλικίας όσων νοσηλεύονται σε ΜΕΘ είναι τα 69 έτη και όλοι τους έπασχαν από σοβαρές υποκείμενες νόσους. Όλοι οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι αφορούν άνδρες, είπε ο κ. Τσιόδρας. Επιπρόσθετα 14 άτομα πήραν εξιτήριο. Όπως είπε, τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα εξακολουθούν να εντοπίζονται στην Αθήνα, ενώ συνολικά μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί 4.900 δείγματα.

Η διασπορά του ιού συνεχίζεται, τόνισε ο κ. Τσιόδρας, και είπε πως διεθνώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ανέλθει σε 190.000, ενώ οι θάνατοι ξεπέρασαν τις 7.500

www.enikos.gr

Προηγούμενο άρθροΘεοδωρικάκος: 10 κατεπείγοντα μέτρα του ΥΠΕΣ λόγω κορονοϊού
Επόμενο άρθροΝίκος Χαρδαλιάς: “Από αύριο το πρωί ΔΕΝ θα εισέρχονται στη χώρα πολίτες χωρών εκτός Ε.Ε.”