Την ανάγκη «να φτάσει το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο» σχετικά με τη διερεύνηση των ευθυνών για την τραγωδία στα Τέμπη, υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην απεργιακή κινητοποίηση στην Καβάλα.

Και συνέχισε λέγοντας ότι «το ΚΚΕ στη Βουλή είχε «προειδοποιήσει εδώ και μήνες για να σοβαρό δυστύχημα στο σιδηρόδρομο αλλά και σε άλλους κλάδους που σχετίζονται με τις συγκοινωνίες, όπως είχαν προειδοποιήσει και κατήγγειλαν οι συνδικαλιστές εργαζόμενοι αυτών των κλάδων, αλλά ποιος τους άκουγε;».

«Τώρα πρέπει να παρθούν μέτρα, πρέπει να φτάσει το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο. Και δυστυχώς κρύβουν τις ευθύνες. Τώρα μιλάνε όλοι, όλα τα πολιτικά κόμματα για διαχρονικές ευθύνες, ότι έχουν ευθύνες, ζητάνε συγγνώμη. Αλλά, ξέρετε, από τότε που βγήκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο, λέει ο ελληνικός λαός κι έχει απόλυτα δίκιο. Διότι δεν πάνε να εξηγήσουν ποιες είναι οι ευθύνες, ποιες είναι οι αιτίες. Βλέπουν μόνο την ευθύνη του σταθμάρχη, όχι ότι δεν έχει ευθύνη ο καθένας και προσωπική ευθύνη και προσωπικά λάθη κι αδυναμίες κι ελλείψεις και διάφορα που γίνονται, χωρίς πιστοποιήσεις, χωρίς ειδίκευση», υπογράμμισε ο κος Κουτσούμπας

«Ποιος φταίει για όλη αυτή την κατάσταση; Ποιος τα δημιουργεί αυτά; Ποιος δημιουργεί ελλείψεις σε προσωπικό; Ποιος δημιουργεί ελλείψεις σε ηλεκτροδότηση, σε σηματοδοτήσεις; Ποιος δημιουργεί ελλείψεις στο να δίνονται σε εταιρείες αβέρτα, ή να υπάρχει απ’ την άλλη μεριά ένα κράτος παρωχημένο, καταστροφικό, εχθρικό για το λαό και τους εργαζόμενους; Σ’ αυτά δεν απαντάνε, διότι αυτοί τα διαχειρίστηκαν, αυτοί τα έφτιαξαν, αυτοί ψήφισαν τους νόμους και οι σύμμαχοί τους στην ΕΕ. Αυτή είναι η κατεύθυνση και η γραμμή δυστυχώς».

Στην απεργιακή συγκέντρωση συμμετείχαν δεκάδες σωματεία και τοπικοί φορείς της Καβάλας κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, ενώ το «παρών» των φοιτητικών συλλόγων και των σχολείων της πόλης.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας συνομίλησε με απεργούς και εκπροσώπους φορέων ενώ είχε σύντομη συζήτηση με τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων στα πετρέλαια. Το απόγευμα ο κ. Κουτσούμπας θα μιλήσει στην πόλη της Κομοτηνής, στη συγκέντρωση που διοργανώνει στο μέγαρο μουσικής η Επιτροπή περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

πηγη www.enikos.gr

Προηγούμενο άρθροΠανελλήνιοι αγώνες Μικτών Μαχητικών Αθλημάτων: μια ακόμη σπουδαία αθλητική διοργάνωση στην Αλεξανδρούπολη!
Επόμενο άρθροΘεόδωρος Βουρδόλης: “400 αθλητές στην Αλεξ/πολη το Σαββατοκύριακο για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαχητικών Αθλημάτων”