Κριτή ΚΡΙΤΟΥ τoυ Κωνσταντίνου, Κοινοτικού Συμβούλου Μάκρης , κατοίκου Αλεξανδρούπολης.

 

Σε σχέση με τη συνέντευξη που παραχώρησα την 9-1-2019 στο ραδιοφωνικό σταθμό MAXIMOUM FM και στο δημοσιογράφο κ. Δημήτριο Κολιό και προς αποκατάσταση και διευκρίνηση κάθε τυχόν παρερμηνείας στα υπ΄ εμού λεχθέντα, επάγομαι τα κατωτέρω.

1.- ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ Είναι γνωστό τοις πάσι ότι η απόφαση για τη λειτουργία ή μη των χρυσωρυχείων στην περιοχή μας ανάγεται σε διακρατική και μόνο συμφωνία, και ειδικότερα εταιρειών Ελλάδας και Καναδά , μη εχούσης της δημοτικής Αρχής καμία επ΄ αυτών δυνατότητα ανάμειξης στη λήψη σχετικής απόφασης παρά μόνο της σύμφωνης ή όχι γνώμης , όπως ΠΧ στον ΤΑΠ & στην εξέδρα του υγροποιημένου φυσικού αερίου. Έτσι, η αναφορά μου “περί συμφωνιών” , “ανταποδοτικών” , “ψιλών γραμμάτων” και “η υπόθεση μπήκε κάτω από το χαλί” , σαφώς ανάγεται στις διακρατικές και μόνο συμφωνίες και τυχόν ενέργειες, χωρίς εννοείται, να στοιχειοθετείται παντάπασι περίπτωση δωροδοκίας αλλά νομίμων ενεργειών αυτών, και σε καμία των περιπτώσεων δεν αναφερόμουν στη Δημοτική Αρχή Αλεξ/πολης, πολύ δε περισσότερο στο πρόσωπο του Δημάρχου κ. Ε. Λαμπάκη.   Άλλωστε η θέση του κ. Ευάγγελου Λαμπάκη σε σχέση με την μη λειτουργία  των χρυσωρυχείων ήταν πάντοτε ξεκάθαρη και κάθετη, καθόσον μάλιστα στην υπόθεση αυτή συμπορεύτηκα σε πολλές των ενεργειών που θεωρήθηκαν από τον κ. Ε. Λαμπάκη και της παράταξης του ως ενδεδειγμένες για τη ΜΗ λειτουργία των χρυσωρυχείων.

2.- ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Κ. Ε. ΛΑΜΠΑΚΗ.  Από το έτος 2010 έως το 2018 διετέλεσα τεχνικός σύμβουλος του Δήμου Αλεξ/πολης, αμειβόμενος περίπου για έναν χρόνο και έκτοτε αφιλοκερδώς (πλην μιας περίπτωσης με την Δ.Ε.Υ.Α.Α.) με προσφορά και παράδοση δεκάδων Τοπογραφικών Μελετών , με ΧΡΉΣΗ υλικών , μηχανημάτων και οργάνων από το ιδιωτικό μου γραφείο.  Η συνεργασία μου αυτή αφορούσε τεχνικές μελέτες , για τις οποίες εκ των πραγμάτων είχα άμεση επαφή και αποκλειστική συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και τους αντίστοιχους Αντιδημάρχους και όχι με τον ίδιο τον κ.Λαμπάκη, οπότε εύλογα δεν χρειαζόταν εκ μέρους μου να έρχομαι σε άμεση επικοινωνία μαζί του (υπό την ιδιότητα μου ως τεχνικού συμβούλου) , εκτός εάν ο ίδιος επεδίωκε να έχω προσωπική ή τηλεφωνική συνεργασία με τον ίδιο, πράγμα που δεν συνέτρεξε, και αυτό ακριβώς ήταν το νόημα των όσων ανέφερα.  Είπα επίσης , συγκεκριμένα και ξεκάθαρα πως τα 8,5 χρόνια έγιναν λίγα meeting (δηλαδή ομαδικές συνεδριάσεις) και όχι πως δεν είχα προσωπική ή τηλεφωνική επαφή με τον Δήμαρχο  κ. Ε. Λαμπάκη.

3.- Από τα παραπάνω προκύπτει πασίδηλα ότι δεν είχα καμία απολύτως πρόθεση να θίξω προσωπικά την τιμή και την υπόληψη του κ. Ευάγγελου Λαμπάκη με τον οποίον μάλιστα στο παρελθόν συμπορεύτηκα και συνεργάστηκα μαζί του.  Στην περίπτωση όμως που έστω και εμμέσως προκύπτει κάτι σχετικό , που προφανώς προκλήθηκε εξαιτίας του “ζωντανού” της συνέντευξης μου, εγώ προσωπικά ζητώ συγγνώμη από τον κ. Ε. Λαμπάκη.!

 

Αλεξ/πολη 15-1-2019

Προηγούμενο άρθροΟι αγρότες ανάβουν τις μηχανές των τρακτέρ
Επόμενο άρθροΤΟΙΣ ΚΑΤ’ ΟΝΑΡ ΚΑΙ ΚΑΘ’ ΥΠΑΡ ΝΟΣΗΡΟΙΣ ΚΑΙ ΜΩΡΟΦΙΛΟΞΟΞΟΙΣ ΜΟΣΧΟΒΙΤΑΙΣ ΕΡΑΣΤΑΙΣ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ «ΤΡΙΤΗΣ ΡΩΜΗΣ» Η ΣΚΗΝΙΤΙΣ ΜΗΤΗΡ ΑΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑ (γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)