Κυκλοφοριακό… έμφραγμα παρουσιάζεται στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης και ιδιαίτερα στην κεντρική Λεωφόρο Δημοκρατίας με τεράστιο κομφούζιο και ουρά αυτοκινήτων, από την απόφαση της δημοτικής αρχής να κλείσει η παραλιακή οδός από το ύψος της στροφής Εγνατία έως και την οδό Κύπρου και το Σάββατο.

Το Evros-news.gr δέχθηκε αρκετά τηλεφωνήματα και μηνύματα πολιτών, οι οποίοι επεσήμαναν ότι ταλαιπωρήθηκαν και έμειναν πολύ ώρα στα αυτοκίνητα τους, αφού είχε σχηματιστεί ουρά από το ύψος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας ως την στροφή προς το Αστικό ΚΤΕΛ και το λιμάνι. Διαμαρτύρονταν και ζητούσαν να αλλάξει η απόφαση όσον αφορά την κλείσιμο της παραλιακής την ημέρα, τουλάχιστον για το Σάββατο, αφού πλέον έχουν ανοίξει από την Δευτέρα πολλά καταστήματα και υπάρχει πολύ περισσότερος κόσμος που κυκλοφορεί.

Προτείνουν λοιπόν η παραλιακή να παραμένει ανοιχτή το Σάββατο, τουλάχιστο για τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων, αφού πλέον από την ερχόμενη Δευτέρα προστίθεται και η λειτουργία επιπλέον επιχειρήσεων και καταστημάτων, οπότε το πρόβλημα θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο.

Να θυμίσουμε ότι με βάση την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου: “Από την Παρασκευή 15 Μαΐου, στις 8.00 μ.μ. και μέχρι την Κυριακή στις 24.00, με νεότερη απόφαση της κλείνει η παραλιακή από το ύψος της στροφής Εγνατία έως και την οδό Κύπρου, για να απολαμβάνουμε με άνεση τις βόλτες μας και κρατώντας πάντα τις απαραίτητες αποστάσεις.

Ως εκ τούτου και σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά τις παραπάνω ημέρες και ώρες.

Κατά τον χρόνο απαγόρευσης της κυκλοφορίας των ανωτέρω οδών, ισχύει ο Κανονισμός λειτουργίας πεζοδρόμων, όπως αυτός εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμ 2086/21.07.2016 Απόφαση Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης (ΦΕΚ 2549Β/2016).

ΠΗΓΗ www.evros-news.gr

Προηγούμενο άρθροΑνοίγουν 25 Μαΐου μπαρ, εστιατόρια, καφετέριες μετά το «ναι» των λοιμωξιολόγων
Επόμενο άρθροΧαρδαλιάς για παραλίες: Πρόστιμα έως και 20.000 ευρώ στους παραβάτες