Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνει το 2ο Φεστιβάλ Via Egnatia, από τις 18 Αυγούστου έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2016, με πληθώρα πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Ειδικότερα, στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 3 και την Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2016.

Το Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου, στις 10:00, με σημείο εκκίνησης το Open Mall info kiosk στη Λεωφόρο Δημοκρατίας (μπροστά στη Eurobank) στην Αλεξανδρούπολη διοργανώνεται Παιχνίδι – Δραστηριότητα για μικρούς και μεγάλους με την ονομασία «Κυνήγι θησαυρού Via Egnatia», σε συνεργασία με το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης.

Εννέα μνημειακοί χώροι της Αλεξανδρούπολης γίνονται η αφορμή για μια βιωματική δράση γεμάτη αποστολές και γρίφους με κεντρικό θέμα τη διαχρονική αξία και σημασία της Εγνατίας οδού. Σε κάθε σημείο θα υπάρχει ένας εθελοντής για να βοηθάει ή και να παραπλανεί τις ομάδες!

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι πολίτες άνω των 8 ετών με τη μορφή ομάδας τουλάχιστον 3 ατόμων. Κάθε ομάδα που αποτελείται από παιδιά 8 έως 13 ετών θα πρέπει να συνοδεύεται από τουλάχιστον έναν ενήλικα. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 60 άτομα, και ο αριθμός των ομάδων είναι 15. Νικήτρια του παιχνιδιού θεωρείται η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στο τερματικό σταθμό.

Συμβολικά δώρα θα δοθούν στην πρώτη ομάδα από το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης.

Η συμμετοχή είναι Δωρεάν.

Οι δηλώσεις συμμετοχής – εγγραφές θα γίνονται από την Τετάρτη 25/8/2016 μέχρι και την Παρασκευή 2/9/2016, εναλλακτικά με τους παρακάτω τρόπους:

Αυτοπροσώπως στη γραμματεία του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης  κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 9:00-14:00.

Στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης  www.facebook.com/emthrace.

Πατώντας στο σύνδεσμο: https://goo.gl/forms/MppqVUEWoZCUUoh03

Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες την ημέρα της δράσης να έχουν μαζί τους τις απαραίτητες προφυλάξεις από τον ήλιο. (Καπέλο, ένα μπουκαλάκι νερό, άνετος ρουχισμός)

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης, 2551036663.

Προηγούμενο άρθροΜέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας
Επόμενο άρθροΕορτασμός Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Τυχερού