Η κα Φώφη Γεννηματά πριν μιλήσει για τις ελλείψεις προσωπικού και υλικών θα έπρεπε να κάνει την αυτοκριτική της και να απαντήσει στο ερώτημα: πως φτάσαμε ως εδώ;

Αλήθεια τι είπε η κα Γεννηματά όταν από το κόμμα της μας έλεγαν ότι μαζί τα φάγαμε;

Τι είπε για το PSI που καταλήστευσε τα ταμεία των ασφαλιστικών οργανισμών και των νοσοκομείων;

Και δεν είναι μόνον η διαφθορά είναι και η κακοδιαχείριση τόσων χρόνων που έδωσε χώρο στη διαφθορά.

Τι έκανε η κ. Γεννηματά όταν η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ άφησε χωρίς συμβάσεις συντήρησης σημαντικό ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του ΠΓΝ Έβρου για να κάνει δήθεν οικονομία, όταν είναι γνωστό ότι οι επισκευές των εκτός συντήρησης μηχανημάτων κοστίζουν περισσότερο και ο εξοπλισμός καταστρέφεται;

Γιατί δεν παραδόθηκε ποτέ το ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης;

Τι έκανε η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για την αυτονομία και την στελέχωση του ΓΝ Διδυμότειχου;

Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα περιμένουν απάντηση.

Είναι φανερό πλέον ότι οι πολιτικοί εκπρόσωποι του χρεοκοπημένου χθες και οι προστατευόμενοι τους καρεκλοκένταυροι δεν μπορούν να συγχωρήσουν το λαό που τους στέρησε την νομή της εξουσίας και πήρε τις τύχες του στα χέρια του.

Οι ελλείψεις στο σύστημα υγείας είναι πολλές. Ξέρουμε ότι η λειτουργία πολλών δομών υγείας στον Έβρο βασίζεται στο φιλότιμο και την ευσυνείδητη προσπάθεια των εργαζομένων.

Παλεύουμε για να ορθοποδήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις σε αυτή μας την προσπάθεια.

Ωστόσο πρέπει να τονίσουμε ότι για πρώτη φορά μετά από 6,5 χρόνια προκηρύσσονται θέσεις μόνιμων γιατρών ΕΣΥ: 5 για το Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης και 4 για το Γ.Ν. Διδυμοτείχου , ενώ αναμένεται η προκήρυξη 2 ακόμη ακτινοφυσικών για το Π.Γ.Ν.Α και επίσης ο προϋπολογισμός του 2016 προβλέπει για πρώτη φορά αύξηση δαπανών για τη δημόσια υγεία κατά 14%.

Η Υγεία είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας, είμαστε βέβαιοι ότι μαζί με τους εργαζόμενους θα τα καταφέρουμε!

Για τη Ν.Ε. Έβρου

Κώστας Κυργιαλάνης, συντονιστής

Προηγούμενο άρθροΔείτε το πρόγραμμα της “ALEXPO 2016” (από τις 24 μέχρι και τις 28 Ιουνίου 2016)
Επόμενο άρθρο“Λιμενική Ακαδημία Αλεξανδρούπολης”, με απόφαση Φωτιάδη – Ανωμερίτη το έργο στην ΚΕΔ το 2002.