Να ξηλωθεί το τουρκικό προξενείο, πρότεινε από την Κομοτηνή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος περιόδευσε στη Θράκη για όγδοη φορά απ’ όταν εξελέγη στη Βουλή, όπως πληροφόρησε σε σχετικές δηλώσεις του έξω από τη Λέσχη Κομοτηναίων.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης βρέθηκε σε Ξάνθη και Κομοτηνή το Σαββατοκύριακο, συνομιλώντας με πολίτες και πραγματοποιώντας πολιτικές ομιλίες. Για την παρουσία του στην περιοχή δήλωσε: «πρέπει να ερχόμαστε. Θεωρώ αδιανόητο οι πρόεδροι των κομμάτων να κατοικοεδρεύουν στην Αθήνα και να μην κοιτούν συνολικά την περιφέρεια».

Η Θράκη, σύμφωνα με τον κο Βελόπουλο, είναι «μία περιοχή που χρειάζεται ιδιαίτερη αντιμετώπιση, όχι μόνο για το εθνικό θέμα, αλλά γιατί η περιφέρεια πρέπει να παραμείνει όρθια σε επίπεδο πληθυσμού». Γι’ αυτό πρότεινε πως «να δοθούν κίνητρα -όχι όπως παλιά αλλά πραγματικά κίνητρα- ώστε να μείνουν εδώ οι κάτοικοι της Θράκης, γιατί αυτοί με τα κορμιά τους υπερασπίζονται την Ελλάδα».

Κληθείς να σχολιάσει την καταγγελία Ιλχάν Αχμέτ για ωμή παρέμβαση του Τούρκου προξένου Κομοτηνής Μουράτ Ομέρογλου στα πολιτικά ζητήματα της Θράκης, χαρακτήρισε «φωνή λογικής» τη δημόσια δήλωση Ιλχάν στο ράδιο Χρόνος 87.5fm και σημείωσε:

«Eίναι πολύ σημαντικό να καταλάβουν οι μουσουλμάνοι αδελφοί μας, ότι η Θράκη πρέπει να παραμείνει ως έχει, γιατί μπορεί η τουρκική προπαγάνδα να θέλει τα δικά της, αλλά εμείς ως αδέλφια πρέπει να πορευτούμε σε μία πολιτισμένη δυτική ευρωπαϊκή Ελλάδα».

«Αν θέλαμε ως Ελλάδα να λυθεί το πρόβλημα, θα έπρεπε να ξηλωθεί το προξενείο από εδώ (εν. την Κομοτηνή) και ταυτόχρονα να φύγει το ελληνικό προξενείο από τη Σμύρνη, γιατί είναι ένα διπλωματικό θέμα», κατέληξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

ΠΗΓΗ www.xronos.gr

Προηγούμενο άρθροΔιπλασιάστηκε το ακτοπλοϊκό εισιτήριο στη γραμμή Σαμοθράκη – Αλεξανδρούπολη το καλοκαίρι
Επόμενο άρθροΑπογραφή πληθυσμού: Στις 19 Ιουλίου τα προσωρινά αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ