Επιτροπή που αποτελείται από τους  29 προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ορεστιάδας, πρόκειται να συνεδριάσει επίσημα την ερχόμενη Τετάρτη 19 Ιανουάριου στις 7 το απόγευμα, για να δρομολογήσει  τις κινητοποιήσεις που πρόκειται να γίνουν σχετικά με το ζήτημα των μεταναστευτικών δομών στο Φυλάκιο Έβρου.

Αυτό ανακοίνωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Χρήστος Τυρμπάκης, τονίζοντας πως “με νηφαλιότητα και τηρώντας τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα θα συγκεντρωθούμε ώστε να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε την μορφή των αγωνιστικών μας κινητοποιήσεων”.

Ο κ. Τυρμπάκης αναφέρθηκε και στις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται από μερίδα πολιτών και φορέων αύριο Τρίτη στις 2 το μεσημέρι, ευχαριστώντας τον κόσμο για την διάθεση συμπαράστασης, συνιστώντας με ηρεμία και χωρίς βία να πραγματοποιήσουν την συγκέντρωση έξω από το ΚΥΤ Φυλακίου. Παράλληλα μετέφερε την λύπη του, που οι εργασίες συνεχίζονταν κανονικά, επισημαίνοντας ότι αν κάτι δεν αλλάξει σε δυο με τρεις ημέρες θα είναι αργά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αφού οι ροές των μεταναστών έχουν πέσει στο 70 με 80 % όπως οι υπουργοί αναφέρουν, αυτό το φράγμα προορίζεται για να αποσυμφορήσει όλη την υπόλοιπη Ελλάδα και λόγω του δημογραφικού που αντιμετωπίζουμε θα μεταφερθούν σε μας. Σε λίγο καιρό θα είμαστε μειονότητα. Είμαστε ήδη. Σε λίγο καιρό θα έχουμε άλλες σημαίες μπορεί να χρειαζόμαστε διαβατήριο για να έρθουμε και να προσευχόμαστε και σε άλλους θεούς.Το λέω με πόνο ψυχής», κατέληξε.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας 

Προηγούμενο άρθροΝ. Γκαρά: «Με ευθύνη της κυβέρνησης 50 εργαζόμενοι από την (πρώην) εταιρεία ‘‘ΘΡΑΚΗ ΑΕ’’ καταδικάζονται στην ανεργία και την ανέχεια»
Επόμενο άρθροProxenos ID: Τεράστια η μακροπρόθεσμη αξία του λιμένα Αλεξανδρούπολης