Κωνσταντινούπολη: Η Λέσχη Αλεξανδρουπολιτών στα Ονομαστήρια του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Ήταν η 30η φορά που ο Παναγιώτατος γιόρτασε τα ονομαστήρια του ως Οικουμενικός Πατριάρχης και η γιορτή, φέτος, μεταφέρθηκε μια ημέρα νωρίτερα, λόγω του ότι η 11η Ιουνίου, ημέρα που η Ορθοδοξία τιμά τη μνήμη του Αγίου Αποστόλου Βαρθολομαίου, συνέπεσε με το Ψυχοσάββατο προ της Κυριακής της Πεντηκοστής.

Το απόγευμα της Πέμπτη 9 Ιουνίου, παραμονή της γιορτής, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή . Μετά το πέρας της Ακολουθίας, ακολούθησε δεξίωση στον αύλειο χώρο της Μονής, όπου ο Πατριάρχης δεχθηκε τις ευχές του κλήρου και του λαού.

Ο Πρόεδρος κ. Νίκος Μανδάνης εκφράζοντας τα συναισθήματα ολόκληρης της Λέσχη Αλεξανδρουπολιτών ευχήθηκε εγκαρδίως στον Οικουμενικό Πατριάρχη υγεία και μακροημέρευση ενώ το μέλος κ. Νάντια Μαλακόζη παρέδωσε στον κ.κ. Βαρθολομαίο ένα έργο της, με την προσωπογραφία του.

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία της ονομαστικής εορτής Του, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

Προηγούμενο άρθροΑπειλές κατά της ζωής του βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ
Επόμενο άρθροΈβρος: Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των επιτυχόντων Συνοριοφυλάκων – οι οποίοι θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση των δοκιμασιών