Ο Κώστας Ασμανίδης, δημοτικός σύμβουλος Ορεστιάδας μίλησε στο ΕΝΑ Channel για την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου που προωθείται από την Κυβέρνηση και αποκάλυψε ότι έχει προχωρήσει το θέμα, με τα αγροτεμάχια να έχουν νοικιαστεί (800 ευρώ ανά στρέμμα, μέχρι το τέλος του χρόνου) και το ανάλογο έγγραφο να έχει αναρτηθεί και στη Διαύγεια.

«Δυστυχώς ο Έβρος προδόθηκε από τα ίδια τα παιδιά του. Δυστυχώς ο Έβρος γεννάει Εφιάλτες, ριψάσπιδες και καιροσκόπους. Θλίβομαι, αυτό είναι κατάντια για έναν τόπο», είπε αρχικά, αναφερόμενος στην ενοικίαση των αγροτεμαχίων.

Και συνέχισε με επίθεση κατά του Νότη Μηταράκη και εκτίμηση για το τι πρόκειται να συμβεί στην περιοχή με την επέκταση της δομής:

«Ο Μηταράκης συνεχίζει και δεν μπορεί να καταλάβει ότι φέρνει στρατό που χρησιμοποιούσε ο Ερντογάν στη Λιβύη, στη Συρία, στην Αρμενία. Είναι μισθοφόροι αυτοί, είναι 20-30 χρονών. Δεν μπορεί να καταλάβει ο κ.Μηταράκης, δεν ξέρω ποιο πανεπιστήμιο τελείωσε, ότι τα τρία βασικά ένστικτα ενός ανθρώπου δεν μπορεί να τα νικήσει η λογική. Είναι η αυτοσυντήρηση, η διαιώνιση και η εξέλιξη. Άντε την εξέλιξη την παλεύεις, τι θα γίνει με την αυτοσυντήρηση; Αν πεινάει ο άλλος, θα κλέψει, θα σκοτώσει. Για τη διαιώνιση θα βιάσει… είναι 20-30 χρονών, θα ζήσουμε τέτοιες καταστάσεις, δεν θέλω να γίνομαι μάντης κακών γιατί σε ότι έχουμε πει έχουμε πέσει διάνα».

Σε ότι αφορά την πολυδιαφημισμένη ασφάλεια των συνόρων στον Έβρο, ο κ.Ασμανίδης είπε χαρακτηριστικά:

«Είναι ένα παραμύθι η ασφάλεια του Έβρου που προωθεί η κυβέρνηση μέσω των μεγάλων καναλιών, μέσω κάποιων φερέφωνων που έχει… Σχεδόν καμία κάμερα δεν δουλεύει και οι άλλες υπολειτουργούν και δεν έχουν ρεύμα… Ο φράχτης είναι 27χλμ. σε μια απόσταση 250χλμ. Ποιον δουλεύει ο Μηταράκης και ποιον δουλεύουν τα κανάλια; Πήγε στη Βουλγαρία να παραπονεθεί ότι δεν φυλάνε καλά τα σύνορα, ενώ στη Ροδόπη περνάει πολύς κόσμος από κει. Καταργήθηκε και το φυλάκιο που είχε 150 στρατιώτες και τώρα δεν υπάρχει ούτε ένας. Ε πώς να μην μπαίνουν οι μετανάστες μετά;»

Όσο για τις  επόμενες κινήσεις των τοπικών Αρχών, ο κ. Ασμανίδης  είπε ότι αναμένεται τηλεδιάσκεψη του Δήμου, αλλά ο ίδιος προτείνει:

«Προτείνω μαύρες σημαίες παντού. Να παραιτηθεί σύσσωμο το ΔΣ του Δήμου μας και να στείλουμε τα κλειδιά στον κ.Μηταράκη για να έρθει αυτός να διοικήσει τον Δήμο. Γιατί ο κ.Μηταράκης μας υποσχόταν ότι δεν θα γίνει καμία αύξηση καμιάς δομής».

ΠΗΓΗ www.newsbreak.gr
Προηγούμενο άρθροΝ. Γκαρά: Η αποτυχία της κυβέρνησης με την πανδημία συνεχίζεται και στον Έβρο
Επόμενο άρθροΈβρος: Ένας χρόνος μετά την υβριδική απειλή της Τουρκίας – Οι άγνωστες πτυχές