Εκτάκτως συνεδρίασαν τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου στην Αλεξανδρούπολη υπό την Προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς λόγω του υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς τις επόμενες ημέρες (δείκτης επικινδυνότητας 4) σε περιοχές ευθύνης των Δασαρχείων Αλεξανδρούπολης – Σουφλίου συμπεριλαμβανομένης και της Νήσου Σαμοθράκης. Κατά τη σύσκεψη επικαιροποιήθηκαν τα διαθέσιμα μέσα της Περιφέρειας και των Δήμων και αποφασίσθηκε:

  1. H εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς περιοχές», όπως αυτές έχουν καθορισθεί στην με αριθμ. πρωτ. 823/25-6-2019 απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. ΕΒΡΟΥ (ΑΔΑ:ΩΞ5Ζ7ΛΒ-ΗΞΔ)
  2. Η αποστολή μικτών περιπόλων – αμιγών περιπόλων του στρατού – των Δασαρχείων – των Εθελοντικών Ομάδων και της Ελληνικής Αστυνομίας σε δασικές περιοχές για προληπτικό έλεγχο των πολιτών που κινούνται εντός των δασικών περιοχών
  3. Το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης έχει στη διάθεση των αρμοδίων όλα τα πλωτά του μέσα για τη μεταφορά προσωπικού προς τη Νήσο Σαμοθράκη εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.
  4. Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής θα ενημερώσει τους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους για τον πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς προς αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια και για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.

Τα ανωτέρω μέτρα πρόληψης και καταστολής που αποφασίσθηκαν στη σημερινή σύσκεψη του Σ.Ο.Π.Π. θα ισχύουν για όλες τις επόμενες ημέρες και καθόλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου όταν ο δείκτης επικινδυνότητας θα είναι υψηλός 4 και 5.

Προηγούμενο άρθροTο Εργατικό Κέντρο Ν. Έβρου καταγγέλλει τις τροπολογίες, που ψηφίστηκαν στη Βουλή την τελευταία στιγμή χωρίς καμία διαβούλευση
Επόμενο άρθρο35 αλλοδαπούς εντόπισε Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ στη θαλάσσια περιοχή νότια της παραλίας “ΙΜΕΡΟΥ” Ροδόπης