Ως «μνημείο κυνισμού και υποκρισίας» χαρακτηρίζει η Λαϊκή Ενότητα τη «στάση των κυρίαρχων δυνάμεων της Ε.Ε. στην προσφυγική κρίση που συγκλονίζει όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα.»

Σύμφωνα με τη ΛΑΕ, «οι κυρίαρχες χώρες του Βορρά, που απαιτούν την απαρέγκλιτη πειθαρχία της αλυσοδεμένης Ελλάδας στις μνημονιακές συνθήκες, είναι οι ίδιες που παραβιάζουν πρώτες τις ευρωπαϊκές συνθήκες, είτε πρόκειται για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, είτε για τη συνθήκη Σέγκεν, όταν δεν τους βολεύουν».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Η Ευρώπη φρούριο “βομβαρδίζει” τους πρόσφυγες.

Μνημείο κυνισμού και υποκρισίας αποτελεί η στάση των κυρίαρχων δυνάμεων της Ε.Ε. στην προσφυγική κρίση που συγκλονίζει όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα.

Παρά τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνουν αυτοί που γιγάντωσαν το προσφυγικό κύμα με τις στρατιωτικές επεμβάσεις τους σε Συρία και Λιβύη, το συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών
έστειλε στις ελληνικές καλένδες ακόμη και την πρόταση για μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων από Ελλάδα, Ιταλία και Ουγγαρία σε άλλες χώρες.

Το αποκρουστικό πρόσωπο της υπαρκτής Ε.Ε. αποκαλύπτεται μπροστά σε όλο τον κόσμο:

Φράχτες, έφιπποι συνοριοφύλακες και έκτακτα, διαρκή στρατοδικεία μεταναστών στην Ουγγαρία.

Επαναφορά συνοριακών ελέγχων, με αναστολή της συνθήκης Σέγκεν, από τη Γερμανία, με τη Γαλλία έτοιμη να ακολουθήσει. 

Πράσινο φως για χρήση στρατιωτικής βίας, από ευρωπαϊκά
πολεμικά πλοία, υποτίθεται εναντίον των δουλεμπόρων- μια απόφαση που είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα στοιχίσει τη ζωή πολλών απελπισμένων μεταναστών.

Τα γεγονότα βοούν. Οι σύγχρονοι “έμποροι των εθνών”, που βομβαρδίζουν τις υπερχρεωμένες χώρες της Ευρώπης με Μνημόνια και προκαλούν το μεγάλο προσφυγικό κύμα νέων, μορφωμένων ανθρώπων προς τις χώρες του Βορρά, είναι οι ίδιοι μ’ αυτούς που είναι έτοιμοι να βομβαρδίσουν με πραγματικά πυρά τους πρόσφυγες των δικών τους, ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Οι κυρίαρχες χώρες του Βορρά, που απαιτούν την απαρέγκλιτη πειθαρχία της αλυσοδεμένης Ελλάδας στις μνημονιακές συνθήκες, είναι οι ίδιες που παραβιάζουν πρώτες τις ευρωπαϊκές
συνθήκες, είτε πρόκειται για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, είτε για τη συνθήκη Σέγκεν, όταν δεν τους βολεύουν.

Αυτή είναι η “ενωμένη Ευρώπη” που εκθειάζουν στην Ελλάδα τα πέντε κόμματα του μνημονιακού τόξου: Μια Ευρώπη που κατοχυρώνει την ελευθερία κίνησης των αρπακτικών κεφαλαίων και των υπερκερδών, ενώ υψώνει φράχτες και «εκτελεί» την ελευθερία των ανθρώπων και την κυριαρχία
των λαών. 

Μια άλλη Ευρώπη, της αλληλεγγύης και της δικαιοσύνης, δεν μπορεί να δημιουργηθεί παρά μόνο σε ρήξη με αυτό το απολυταρχικό οικοδόμημα».

Προηγούμενο άρθροΟ νομάρχης Αδριανούπολης απειλεί τους πρόσφυγες -«Αν δεν φύγουν, θα γίνει χρήση βίας»
Επόμενο άρθροΜανάκα Μαρία: 450 εκθέτες απο 17-22 Σεπτεμβρίου στην Εμποροπανήγυρη Διδ/χου.