Εργατοϋπάλληλοι, νέοι – νέες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, συνταξιούχοι, γυναίκες των λαϊκών νοικοκυριών.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση, όχι μόνο διατηρεί τους υπάρχοντες σταθμούς διοδίων σε όλη τη χώρα αλλά τους επεκτείνει.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι προχωράει διαγωνισμός για την άμεση κατασκευή διοδίων στην περιοχή Μέστης της Π.Ε. Έβρο. Που σημαίνει νέα φοροεισπρακτικά μέτρα ειδικά για το λαό της περιοχής μας.

Όχι μόνο εξακολουθεί να έχει σε πλήρη ισχύ το χαράτσι των διοδίων!, αλλά μέσω του ΤΑΙΠΕΔ ξεκίνησε και την διαδικασία για το ξεπούλημα της <<Εγαντίας Οδού>> και των τριών κάθετων αξόνων , με στόχο να ολοκληρωθεί η διαδικασία του ξεπουλήματος το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Από αυτήν την πολιτική μόνοι κερδισμένοι είναι οι κατασκευαστικοί και επιχειρηματικοί όμιλοι που εκμεταλλεύονται τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους και εισπράττουν τεράστια κέρδη!

Από το 2008 ως και σήμερα η αύξηση στην τιμή των διοδίων σε ορισμένες κατηγορίες έχει ξεπεράσει το 400%!

Αποτελεί πρόκληση για το λαό, που δοκιμάζεται από την κρίση, να χρυσοπληρώνει συνεχώς για τους δρόμους!

. Στην ουσία πληρώνει διπλά τα έργα αυτά. Πληρώνει την κατασκευή τους, πληρώνει και τη χρήση τους, που έχει παραχωρηθεί για μακροχρόνια εκμετάλλευση στους επιχειρηματικούς ομίλους και μάλιστα διασφαλίζοντας τα κέρδη τους με εγγύηση του Δημοσίου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε πρόταση ψηφίσματος στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 13-10-2016 , το οποίο παραπέμφθηκε για συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση

Καλούμε όλους τους φορείς, δημάρχους, την Περιφέρεια να υιοθετήσουν την πρόταση νόμου που είχε καταθέσει το ΚΚΕ στην Βουλή για κατάργηση όλων των διοδίων που δεσμεύετε να τον επαναφέρει στην Βουλή.

Η Λαϊκή Συσπείρωση , καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, όλο το λαό να παλέψει για την κατάργηση όλων των διοδίων .

Για οδικά δίκτυα , αποκλειστικά δημόσια περιουσία

Για συγκοινωνίες υπέρ του λαού, δημόσιες, φθηνές, τακτικές, δωρεάν για όσους το έχουν ανάγκη.

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

Προηγούμενο άρθροΤο ανοιχτό σχολείο παρουσιάζει «Το Παγκάκι της Φιλίας» στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΣτις 3.000 οι Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στην Βουλγαρία!